Практична робота. Використання математичних та статистичних функцій

Про матеріал
Як записувати абсолютні, відносні та комбіновані посилання у формулах Як використовувати автозаповнення для копіювання формул Як застосовувати вбудовані функції для опрацювання даних
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 2

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 3

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 4

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Використання математичних та статистичних функцій

Номер слайду 5

У папці Прізвище Ім’я створи папку Практична робота 6 Під час виконання практичних завдань пам’ятай про правила безпеки життєдіяльності при роботі з комп’ютером!як записувати абсолютні, відносні та комбіновані посилання у формулах;як використовувати автозаповнення для копіювання формул;як застосовувати вбудовані функції для опрацювання даних

Номер слайду 6

Розгадайребус. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк

Номер слайду 7

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Розгадай ребус. ТАБЛИЦІ

Номер слайду 8

Робота з комп'ютером. Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Завдання 5. Посиланнями у формулах (3+5 балів)Завдання 7. Степені натуральних чисел (8 балів)Завдання 8. Об’єм газу (8 балів)Завдання 9. Продаж квитків (10 балів)Завдання 10. Поїздка (11 балів)Завдання 11. Енергоспоживання (12 балів)

Номер слайду 9

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Використання математичних та статистичних функцій5. У чому відмінність між абсолютними, відносними та мішаними посиланнями у формулах в табличному процесорі? Що відбувається, коли формулу з однієї клітинки скопіювати в іншу? Як при цьому «спрацьовують» абсолютні та мішані посилання? Перевір себе у вправах:1) https://learningapps.org/view225317282) https://learningapps.org/view22531611

Номер слайду 10

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Використання математичних та статистичних функцій7. Засобами табличного процесора створіть електронну таблицю степенів натуральних чисел першого десятка від першого степеня до п’ятого.

Номер слайду 11

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Використання математичних та статистичних функцій8. Засобами табличного процесора створіть електронну таблицю для визначення об’єму газу за нормальних умов.

Номер слайду 12

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Використання математичних та статистичних функцій9. У файлі Каса, що збережений у папці Електронні таблиці (https://cutt.ly/2 EKYu. Zq), розміщено зведені відомості про продаж квитків касами автовокзалу. Завантажте файл і знайдіть вартість квитків по кожному напрямку та загалом.

Номер слайду 13

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Використання математичних та статистичних функцій9. У файлі Каса, що збережений у папці Електронні таблиці (https://cutt.ly/2 EKYu. Zq), розміщено зведені відомості про продаж квитків касами автовокзалу. Завантажте файл і знайдіть вартість квитків по кожному напрямку та загалом.

Номер слайду 14

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Використання математичних та статистичних функцій10. Створіть електронну таблицю для обчислення вартості поїздки автомобілем Nissan Note від Києва до вказаних на малюнку 6.9 міст. Відстань можна дізнатися з інтернету чи розрахувати за картою автомобільних доріг України, враховуючи відповідний її масштаб. Вартість 1 л пального та витрати палива на 100 км для даного автомобіля знайдіть в інтернеті.

Номер слайду 15

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Використання математичних та статистичних функцій11. Попрацюйте в мініпроєкті «Мій вплив на енергозбереження». Засобами табличного процесора створіть електронну таблицю для планування економії споживання електричної енергії. Скористайтеся файлом Енергоспоживання (https://cutt.ly/WEKPu. Z5) для отримання відомостей про потужність побутового пристрою. Обчисліть обсяг споживання електроенергії за тиждень у вашій родині та її вартість. Сплануйте, де в підрахунках мають бути абсолютні, а де — відносні посилання.

Номер слайду 16

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Домашнє завдання. Вивчити §6 стор. 68-69; Завдання 5, 7, 8, 9, 10, 11 Опрацювати всі запитання і завдання з рубрик. Заповнити словничок Математичні та статистичні функції

Номер слайду 17

Чашук О. Ф., вчитель інформатики ЗОШ№23, Луцьк. Працюємо за комп’ютером

pptx
Додано
18 січня
Переглядів
132
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку