Правила поведінки при виявленні обірваного електричного дроту та поблизу лінії електропередач

Про матеріал
Правила поведінки при виявленні обірваного електричного дроту та поблизу лінії електропередач.Електрострум жорстоко наказує недисциплінованих, безграмотних, безтурботних, недбалих у поводженні з ним.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила поведінки при виявленні обірваного електричного дроту та поблизу лінії електропередач

Номер слайду 2

В нашій країні електроенергією користується кожен. Важко знайти людину, яка б не знала, що таке електроенергія і як нею користуватися. Без неї неможливо обійтися. Але електрострум неможливо побачити, почути або як небудь по-іншому виявити органами чуттів. Електрострум жорстоко наказує недисциплінованих, безграмотних, безтурботних, недбалих у поводженні з ним. Для передачі електроенергії різним підприємствам і населенню діють повітряні лінії напругою від 6000 до 330 000 вольт, які проходять вулицями міст і сіл, по території підприємств і організацій, по польовій і лісовій місцевості.. Ці лінії потребують обережного і уважного відношення до них зі сторони населення, так як у випадку пошкодження виникають пожежі, нещасні випадки та припиняється подача електроструму.

Номер слайду 3

Правила поведінки поблизу лінії електропередач. 1. Забороняється запускати паперових зміїв, літаючі моделі літаків, гратися м’ячем.2. Кидати на опори каміння, палиці . 3. Залізати на опори, зривати попереджуючі плакати. 4. Розводити багаття. 5. Тривалий час перебувати поблизу високовольтної лінії електропередач. 6. Зрізати електричний дріт з метою здачі в металобрухт або використання у власному господарстві. 7. Ловити птахів. 

Номер слайду 4

Правила поведінки при виявленні обірваного електричного дроту.  Виявивши обірваний електричний дріт, категорично забороняється доторкатися до нього. У цьому випадку необхідно відразу ж організувати охорону на місці розриву дроту, припинити рух пішоходів і транспорту, попередити дорослих, які повинні зателефонувати в підприємство електромереж . Самим триматися подалі, метрів за 10 так як електрострум може передатися по землі. Доторкнувшись до обірваного дроту, людина часто не в силах самостійно розтиснути пальці і відвести руку. Справа в тому, що електричний струм викликає мимовільне, судорожне скорочення м’язів. Ці м’язові спазми і не дають людині, якою б вона не була сильною, самій звільнитися від дроту. Особливо треба бути обережним під час бурі, снігопаду, ожеледі, ремонтних робіт, спилювання дерев, грози, сильного дощу, коли бувають часті випадки обриву електричних дротів.

Номер слайду 5

Правила поведінки поблизу електрощитової (підстанції) Поблизу підстанцій забороняється: 1. Копати ями, канави, садити дерева. 2. Вставляти палиці, металеві прути та інші предмети, кидати каміння. 3. Залізати на дах. 4. Проводити ігри. 

pptx
Додав(-ла)
Lavrinenko Tetiana
Додано
1 травня 2023
Переглядів
792
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку