Презентації «Права та обов’язки пішоходів та пасажирів»

Про матеріал

В презентації «Права та обов'язки пішоходів та пасажирів» розглянуті основні принципи безпеки пішоходів та пасажирів у громадському транспорті, поведінку пасажирів на зупинках, відповідно «Правил дорожнього руху України». Даний матеріал можна використати для проведення годин спілкування в старших класах.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підгірненська ЗОШ І-ІІІ ступенів Новомиколаївського району Запорізької області 2018

Номер слайду 2

Номер слайду 3

рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку; Пішохід повинен: якщо немає тротуарів, рухатися по краю проїзної частини назустріч руху транспортних засобів;

Номер слайду 4

за межами населених пунктів рухаютися узбіччям чи краєм проїзної частини, повинні йти назустріч руху транспортних засобів.

Номер слайду 5

У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи, для своєчасного їх виявлення іншими учасниками дорожнього руху.

Номер слайду 6

Організовані групи дітей дозволяється водити тільки по тротуарах і пішохідних доріжках, а коли їх немає — по узбіччю дороги у напрямку руху транспортних засобів колоною, але тільки у світлу пору доби і лише в супроводі дорослих.

Номер слайду 7

Пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності — на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч

Номер слайду 8

Якщо в зоні видимості немає переходу або перехрестя, а дорога має не більше трьох смуг руху для обох його напрямків, дозволяється переходити її під прямим кутом до краю проїзної частини в місцях, де дорогу добре видно в обидва боки, і лише після того, як пішохід упевниться у відсутності небезпеки.

Номер слайду 9

У місцях, де рух регулюється, пішоходи повинні керуватися сигналами регулювальника або світлофора.

Номер слайду 10

Перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких об’єктів, що обмежують оглядовість, пішоходи повинні впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються.

Номер слайду 11

Чекати транспортний засіб пішоходи повинні на тротуарах, посадкових майданчиках, а якщо вони відсутні, — на узбіччі, не створюючи перешкод для дорожнього руху.

Номер слайду 12

На трамвайних зупинках, не обладнаних посадковими майданчиками, пішоходам дозволяється виходити на проїзну частину лише з боку дверей і тільки після зупинки трамвая.

Номер слайду 13

виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху; раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід; Пішоходам забороняється:

Номер слайду 14

допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину; г)переходити проїзну частину поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;

Номер слайду 15

затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху; д)рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.

Номер слайду 16

a)на перевагу під час переходу проїзної частини позначеними нерегульованими пішохідними переходами, а також регульованими переходами за наявності на те відповідного сигналу регулювальника чи світлофора;б)вимагати від органів виконавчої влади, власників автомобільних доріг, вулиць і залізничних переїздів створення умов для забезпечення безпеки дорожнього руху. Пішохід має право:

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Посадку (висадку) дозволяється здійснювати пасажирам після зупинки транспортного засобу лише з посадкового майданчика, а в разі відсутності такого майданчика — з тротуару чи узбіччя, а якщо це неможливо, то з крайньої смуги проїзної частини (але не з боку суміжної смуги для руху), за умови, що це буде безпечно та не створить перешкод іншим учасникам руху. Обов'язки пасажирів

Номер слайду 19

Пасажири повинні: сидіти або стояти (якщо це передбачено конструкцією транспортного засобу) в призначених для цього місцях, тримаючись за поручень або інше пристосування;

Номер слайду 20

під час пересування на транспортному засобі, обладнаному ременями безпеки, бути пристебнутими (крім пасажирів з інвалідністю, фізіологічні особливості яких заважають користуватися ременями безпеки), а на мотоциклі і мопеді — в застебнутому мотошоломі;

Номер слайду 21

не забруднювати проїзну частину та смугу відведення автомобільних доріг; не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху.

Номер слайду 22

під час руху відвертати увагу водія від керування транспортним засобом та заважати йому в цьому; відчиняти двері транспортного засобу, не переконавшись, що він зупинився біля тротуару, посадкового майданчика, краю проїзної частини чи на узбіччі; Пасажирам забороняється:

Номер слайду 23

перешкоджати зачиненню дверей та використовувати для їзди підніжки і виступи транспортних засобів; під час руху стояти в кузові вантажного автомобіля, сидіти на бортах або в необладнаному для сидіння місці.

Номер слайду 24

безпечне перевезення себе і багажу; відшкодування завданих збитків; отримання своєчасної і точної інформації про умови і порядок руху. Пасажир має право на:

Номер слайду 25

До зустрічі! Підгірне

ppt
Додано
9 листопада 2018
Переглядів
4745
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку