Презентація - вікторина "Птахи- рекордсмени України"

Про матеріал

Вікторина про птахів, містить питання на знання ціквих фактів про птахів України.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПТАХИ-РЕКОРДСМЕНИУКРАЇНИАндрущенко С. В.учитель біологіїІвківської ЗОШ І-ІІІ ст.

Номер слайду 2

Вікторина!!!Хто більше знає – той більше може….

Номер слайду 3

УПІЗНАЙ ЇХ

Номер слайду 4

Найбільший серед птахів Маса його до 12,5 кілограма; Довжина крила – 87 сантиметрів; Його досить легко впізнати з того, як стрімко він спускається з висоти із напівскладеними крилами, витягнутими лапами та піднятим хвостом, з шумом розтинаючи повітря.

Номер слайду 5

Це - чорний гриф

Номер слайду 6

Найвищий птах Його висота досягає 120 сантиметрів; Маса – 7 кілограмів; Прилітає в Україну в другій половині березня, а улюбленими його місцями є глухі зарості, болота, очеретяні заплави річок; Гніздо (до 1 метра в діаметрі) мостить на купинах.

Номер слайду 7

Це -журавель сірий

Номер слайду 8

Найважчий птах На вигляд нагадує невеликого страуса; У нього довгі, дуже могутні ноги, довга шия, голова з коротким дзьобом; Він непогано бігає і літає; Ноги трипалі, пристосовані до ходьби і бігу;Самець — більше 1 м в довжину із вагою до 18 кг; Самка помітно дрібніша — до 0,75 м і важить не більше 5 кг.

Номер слайду 9

Це - дрофа

Номер слайду 10

Найменший лісовий птах Його маса 4 – 5 грамів;Трапляється в гірських і рівнинних хвойних лісах; Його їжа – дрібні комахи, а взимку – частково насіння хвойних порід; Має на голові поздовжню смужку, що нагадує корону (звідси й назва).

Номер слайду 11

Це - корольок

Номер слайду 12

Найшвидший птах Цей птах,нападаючи на якогось птаха, мчить за здобиччу зі швидкістю понад 300 кілометрів за годину; Часто можна помітити лише тінь, що промайнула, і почути свист повітря, яке розтинає птах; Його не наздогнати навіть літаком АН-2. В Україні гніздиться зрідка на Поліссі, у лісостеповій зоні, в Карпатах і Криму.

Номер слайду 13

Це - сапсан, якого ще називають мандрівним соколом

Номер слайду 14

Найкращим бігуном на короткі дистанції Вважається птах ,що має довжину тулуба до 85 см, вагу до 2 кг; Довгий клиноподібний хвіст з 18яскравих пір'їн;За звичай дуже обережний та боязкий птах; При першій нагоді намагається втекти зі швидкістю 34 км/год; Не дуже добре літає. Може пролетіти 70-150 м, але швидко виснажується. Тому намагається не часто літати.

Номер слайду 15

Це - фазан

Номер слайду 16

Птах з Найбільшими крилами Це великий (до 85-90 см і масою від 3-х до 6.5 кг), енергійний, рухливий птах; Має довгі та відносно вузькі крила, потужні лапи з гострими кігтями;Розмах крил до 3 м;Зустрічається в тих районах, де лісові масиви перемежаються з відкритим ландшафтом — долинами річок і болотистими просторами.

Номер слайду 17

Це - беркут

Номер слайду 18

Птах з найдовшим дзьобом. Птах розміром від 80 до 100 см довжиною;Розмахом крил 200—220 см ; Вагою від 2,5 до 4,5 кілограмів; Забарвлення пір'я біле, за винятком махових пір'їн на крилах, які мають чорне забарвлення; Коли крила птаха складені, то махові пір'їни покривають задню частину тіла,. Дзьоб та ноги червонясті і довгі. В Україні найчастіше гніздяться на стовпах електропередач. Голос слабкий. Птахи спілкуються клацанням дзьоба, довжина якого 19 см

Номер слайду 19

Це-лелека ,або чорногуз

Номер слайду 20

МОЛОДЦІ!!!

Номер слайду 21

Використані джерелаhttp://bird-ukraine.pp.ua/http://pernatidruzi.org.ua/cat.php?catid=25http://aves.land.kiev.ua/http://netstar.moy.su/publ/tvarini/nezvichajni_rekordi_ukrajini_ptakhi_ukrajini/16-1-0-28

pptx
Додано
17 квітня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку