Презентація "10 найкрасивіших птахів"

Про матеріал
Додатковий матеріал можна використати при вивченні теми "Різноманітність птахів" - презентація "10 найкрасивіших птахів".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Птахи – пісня і політ; Птахи – діти повітря; Птахи – частина природи; Птахи – наші вірні помічники. 

Номер слайду 2

Топ-10 найкрасивіших птахів у світіСвіт пернатих вражає своїм багатим розмаїттям. Тут і химерність форм, і яскравість кольорів, різноманіття розмірів. Запрошуємо вас дізнатися, хто ж лідирує в рейтингу «найбільш красиві птахи в світі?

Номер слайду 3

Важко змагатися з царською величчю розкішного хвоста павича, нагадує розсип дорогоцінних каменів. Тому не дивно, що павич лідирує в десятці найкрасивіших птахів світу, урочисто займаючи перше місце. Павич користувався знаменитістю у всі часи. Ось вже 3000 років його зображують на предметах мистецтва, оспівують у легендах, релігії і літератури. Також своєю величною красою прикрашали палаци вінценосних осіб, вважаючи символом влади і багатства. 1. Індійський павич

Номер слайду 4

2. Золотий фазан. Визнаний одним із найгарнішихпредставників пернатих. Самці славляться своїм яскравим оперенням і багатим хвостом. Золотисте з чорними смугами оперення голови фазана нагадує царський головний убір фараона — немес, завдяки чому птах виглядає ще величнішим. Фазан присутній в багатьох сюжетах казок і легенд. Пам'ятаєте казку про Жар-птицю? Саме золотий фазан з його блискучим пір'ям, що живе у Китаї, став прототипом цієї диво-птахи.

Номер слайду 5

3. Вінценосний журавель. Вважається однією з найкрасивіших і романтичних птахів у світі, виділяючись аристократичним благородством вигляду. Це досить великий птах, що, однак, не заважає йому бути дуже витонченим і граціозним. У висоту він сягає більше метра. Голову журавля царствено увінчує золотий чубчик, що нагадує королівську діадему. Протягом довгих років птах символізує найдорожчі людині цінності. Завдяки своїй моногамність уособлює сімейне щастя. Також він вважається символом довголіття.

Номер слайду 6

4. Великий райський птах. Мабуть, «наймодніший» представник світу птахів, що славиться екстравагантним«вбранням від-кутюр». В її яскравому оперенні оригінальним чином поєднуються насичені кольори. Відмітна особливість її вигляду — розкішне палаюче віяло хвоста. Великі райські птахи мешкають переважно у високогірних лісах Австралії, Нової Гвінеї та Індонезії. На жаль, ці красуні на очі трапляються дуже рідко.

Номер слайду 7

5. Гривистий голуб. Екзотична тропіканка, що живе на незаселених островах. Відмітна особливість цього різновиду голуба — шлейф з різнокольорових довгих пір'я навколо шиї, на зразок царської мантії. Пір'я гривистого голуба іскряться райдужними переливами не гірше дорогоцінних каменів. Особливо виграшно птах виглядає на яскравому сонячному світлі.

Номер слайду 8

6. Качки-мандаринки. Ці птахи вважаються найкрасивішими представниками качиних. Їх барвисте оперення радує око своєю яскравістю і оригінальним поєднанням кольорів. Ареал їх проживання на Далекому Сході. Качки-мандаринки дуже шановані в Китаї. Їх часто зображують у мистецтві як символ вічної вірності. У зв'язку з цим, зображеннями качок-мандаринок декорують приміщення для проведення шлюбних церемоній, щоб побажати молодятам щастя в сімейному житті.

Номер слайду 9

7. Червоний ара. Птиця була удостоєна звання — цар папуг. Представники цього виду можуть похвалитися яскравим оперенням. Це не тільки дуже гарний, але й надзвичайно розумний птах. Папуги ара можна навчити розмовляти, а його словниковий запас може досягати більше 100 слів. Проте зовнішні достоїнства принесли папузі більше горя, ніж щастя. Ара користувався величезним попитом у індіанців. Його м'ясо вживали в їжу, а красиві пір'я пускали на прикраси для ритуальних нарядів. Все це призвело до того, що ара виявився практично на грані зникнення. Папуги ара — довгожителі, які живуть до 80 років.

Номер слайду 10

8. Червоний кардинал. Серйозномудипломатичному вигляду і малиново-червоної «мантії» цієї пташки міг би позаздрити сам кардинал. Крім дуже помітною зовнішності, птах може похвалитися ще й дивовижним голосом. Трелі червоного кардинала чимось нагадують спів солов'я. Американці мають дуже теплі почуття до цієї птиці, ототожнюючи її з символом Різдва. У зв'язку з цим, червоного кардинала в Америці зображують на святкових новорічних і різдвяних листівках.

Номер слайду 11

9. Одуд. Завдяки дуже виразній зовнішності одуд вважається одним з найкрасивіших і яскравих птахів на Землі. Високий рудий чубчик, обрамлений на кінцях білими і чорними китичками, в розкритому вигляді дуже нагадує головний убір індіанців. Дуже гарно з рудим тулубом контрастують смугасті чорно-білі крила.

Номер слайду 12

10. Рожевий фламінго. Серед безлічі пернатих фламінго відрізняються однією з найбільш екстравагантних зовнішностей. Всього налічується шість видів фламінго, але рожеві вважаються найкрасивішими. Птах виділяється витонченою довгою шиєю, що закінчується чорним дзьобом. Одна з дивних особливостей фламінго — вміння завмирати на одній нозі, залишаючи рухомою тільки верхню частину дзьоба. Особливо вражаюче виглядають багатотисячні колонії фламінго на березі водойм на тлі призахідного сонця.

pptx
Додано
15 березня
Переглядів
27
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку