Презентація "12 секретів щастя"

Про матеріал
Багато говориться про проблеми у сім’ях, які розпадаються. Але мало приділяється уваги тому, що саме може зробити сім’ю щасливою. За даними Міністерства юстиції України, у 2016 році було укладено 229 тисяч нових шлюбів, але того ж року було зареєстровано 135 тисяч розлучень. Згідно з цією статистикою, в Україні розпадається майже 60 відсотків шлюбів. Батьки не знають, чиїх порад дослухатися: одні фахівці радять щедро хвалити дітей, а інші — навпаки, рекомендують бути до них суворими. Юнацтво входить у доросле життя, не здобувши необхідних вмінь. Незважаючи на це: ■ Шлюб може бути тривалим і щасливим союзом. ■ Батьки можуть виховувати дітей з любов’ю. Презентація "12 секретів щастя" допоможе класним керівникам дати гарні поради батькам на батьківських зборах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

12 секретів СІМЕЙНОГО ЩАСТЯ

Номер слайду 2

Багато говориться про проблеми у сім’ях, які розпадаються. Але мало приділяється уваги тому, що саме може зробити сім’ю щасливою.■ За даними Міністерства юстиції України, у 2016 році було укладено 229 тисяч нових шлюбів, але того ж року було зареєстровано 135 тисяч розлучень. Згідно з цією статистикою, в Україні розпадається майже 60 відсотків шлюбів.■ Батьки не знають, чиїх порад дослухатися: одні фахівці радять щедро хвалити дітей, а інші — навпаки, рекомендують бути до них суворими.■ Юнацтво входить у доросле життя, не здобувши необхідних вмінь. Незважаючи на це:■ Шлюб може бути тривалим і щасливим союзом.■ Батьки можуть виховувати дітей з любов’ю.■ Хлопці та дівчата можуть набути вмінь, які знадобляться їм у дорослому житті.

Номер слайду 3

1. Вірність і відданість, наче якір. У буремний час вони втримають ваш шлюб на плаву

Номер слайду 4

2. Злагода. Чоловік і дружина, наче командир та другий пілот, які дотримуються спільного плану польоту. У ЧОМУ ПОЛЯГАЄСім’я — це як команда літака, що складається з командира та другого пілота. Вони дотриму­ються спільного плану польоту і в усьому діють злагоджено. Чоловік і дружина, між якими панує злагода, навіть у важкий час думають про те, що важливо для обох, а не для кожного поодинці.

Номер слайду 5

3. Повага Повага виявляється в тому, що чоловік і дружи­на уважні одне до одного, навіть коли виника­ють незгоди. Як говориться в одному пораднику, вони завжди знайдуть шлях до компромісу, «во­ни спокійно обговорюють проблему, з повагою вислуховують одне одного і приходять до рішен­ня, яке задовольняє обох»

Номер слайду 6

4. Уміння вибачати. Вибачити означає позбутися почуття образи і не тримати зла на кривдника. Вибачити — це не те саме, що дивитися на поганий вчинок крізь пальці чи робити вигляд, що нічого не сталося.

Номер слайду 7

Обмін думками — це місток, який поєднує вас з дитиною. Особливо складно буває розмовляти з підлітка­ми. У книжці, присвяченій цій проблемі, говорить­ся: «Ще недавно ви ніби мали пропуск за лаш­тунки життя ваших дітей. А тепер найбільше, на що ви можете сподіватися,— це місце в глядацькому залі, до того ж, не найкраще» («Breaking the Code»). Саме в підліткові та юнацькі роки ді­ти дуже потребують розмов з вами, хоча може складатися зовсім інше враження.

Номер слайду 8

6. ВИХОВАННЯВиховувати означає впливати на розвиток і навчати, іноді — виправляти поведінку дитини. Однак найчастіше це означає прищеплювати дитині моральні принципи, щоб вона навчилася приймати правильні рішення.

Номер слайду 9

7. МОРАЛЬМораль — це сукупність моральних цінностей, тобто правил, якими людина керується у своєму житті. Наприклад, якщо ви намагаєтесь у всьому бути чесними, то скоріш за все будете привчати до чесності своїх дітей. Моральні цінності також включають в себе етич­ні норми. До прикладу, людина, яка дотримується етичних норм, є старанною, порядною, тактовною— усього цього найкраще вчитися ще в юні роки.

Номер слайду 10

8. ВАШ ПРИКЛАДБатьки подають хороший приклад, якщо самі дотримуються того, чого вчать своїх дітей. Наприклад, навряд чи ваш син навчиться бути чесним, коли чує, як, не бажаючи говорити з кимось, хто до вас прийшов, ви просите: «Скажи, що мене немає вдома».«Серед батьків популярний підхід: “Роби те, що я кажу, а не те, що я роблю”. Але з дітьми це не працює. Вони, наче губки, вбирають усе, що ми говоримо й робимо. А коли у нас слово роз­ходиться з ділом, вони обов’язково на це вка­жуть»

Номер слайду 11

9. САМОСВІДОМІСТЬГлибокі особисті переконання допоможуть тобі вистояти у життєвих бурях. Самосвідомість — це усвідомлення того, хто ти є насправді. Ти — це не тільки твоє ім’я і зовніш­ність, але й твої переконання, моральні цінності і риси характеру.

Номер слайду 12

Слухатися батьків — наче вчасно сплачувати позику в банку. Чим надійнішим ти є, тим більше тобі будуть довіряти10 Надійність

Номер слайду 13

Працьовита людина не боїться роботи. Вона ста­ранно трудиться, щоб задовольнити свої потреби і допомогти іншим, навіть якщо її робота не дуже престижна.11 Працьовитість

Номер слайду 14

12. ЦІЛЕСПРЯМОВАНІСТЬЦілі — наче креслення, щоби втілити їх у життя, треба докласти зусиль 

Номер слайду 15

У виготовленні презентації використані матеріали із сайту www.jw.org

pptx
Додано
14 травня 2019
Переглядів
1621
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку