Презентація § 3. Самооцінка і характер людини 5 клас НУШ ВЖР

Про матеріал

Вчимося жити разом : підручник для 5 кл./ Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, К. С. Василенко, І. В. Лаврентьєва, Н. В. Андрук.:Видавництво «Алатон», 2022.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 3. Самооцінкаі характер людини. Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради Донецької областіРозробила: Прокоф’єва Л. Р.,практичний психолог, учитель основ здоров’я

Номер слайду 2

У цьому параграфі ви:дізнаєтеся про необхідність позитивного ставлення до себе;проаналізуєте, як самооцінка впливає на поведінку;навчитеся розрізняти впевненість і самовпевненість;дослідите риси свого характеру;розвиватимете уміння спільної діяльності, критичного мислення, розбудови позитивної самооцінки.• самооцінка • характер • Упевненість • самовпевненість

Номер слайду 3

ВАШ найкращий друг. Чи знаєте ви, хто ваш найкращий і найближчий друг/подруга? Це — ви. Саме так, не дивуйтеся. Вам неодмінно треба налагодити гарні стосунки з собою. Хоча б тому, що це впливає і на взаємини з іншими людьми. Ставлення людини до самої себе називають самооцінкою. У цієї заповіді закладенонайглибшу мудрість. Адже якщоне любити себе,годі й мріяти полюбити інших.

Номер слайду 4

ВАШ найкращий друг. Завантажте за QR-кодом завдання, або з ГУГЛ-КЛАСУ. Запишіть своє ім’я у стовпчик бланка. Навпроти кожної літери напишіть щось гарне про себе, що починається з цієї літери. Прочитайте історію. Обговоріть, у яких ще ситуаціях позитивне ставлення дорослих до дитини впливає на її самооцінку та майбутнє. ПРИКЛАД

Номер слайду 5

вплив самооцінки на поведінку. ВСІ ЛЮДИ ПОВОДЯТЬСЯ ПО РІЗНОМУАгресивна та пасивна поведінки зазвичай притаманні людям із завищеною або заниженою самооцінкою. Люди, які поводяться гідно, мають адекватну самооцінку. Потренуйтеся розпізнавати різні види самооцінкиу поведінці людей. Для цього виконайте інтерактивну вправу за першим QR-кодом. Перейдіть за другим QR-кодом. Розгляньте малюнок й обговоріть:• Яку самооцінку мають діти?• Як різні види самооцінки впливають на поведінку?

Номер слайду 6

упевненість і самовпевненістьІз самооцінкою пов’язані деякі риси характеру, зокремавпевненість і самовпевненість. Самооцінка також впливає на те, як людина реагує на критику. Люди з адекватною самооцінкою реагують на справедливі зауваження з розумінням і вдячністю. Натомість люди з неадекватною самооцінкою побоюються критики.

Номер слайду 7

упевненість і самовпевненість. Розгляньте на малюнку деякі ознаки впевненостіта самовпевненості. Доповніть їх своїми пропозиціями. Перейдіть за QR-кодом і проаналізуйте наведені ситуації. Назвіть імена дітей, які поводяться невпевнено, впевнено і самовпевнено.

Номер слайду 8

самооцінка характеру. Слово «характер» з грецької мови перекладається як«печать», «напис на камені». І дійснь, характер «накладаєвідбитьк» на всі вчинки, думки та почуття людини. Розгляньте мал. 7. Назвіть риси характеру, які вам притаманні. Перейдіть за QR-кодом і заповніть таблицю «Мій ідеальний характер». У лівому стовпчику запишіть риси, яких хочете позбутися, а в правому — їхні антоніми. У правому стовпчику буде ваш ідеальний характер.

Номер слайду 9

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 10

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Номер слайду 11

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бессарабова Лілія Юріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 вересня 2022
Переглядів
2864
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку