Презентація 5 клас "Основи здоров'я" розділ "Фізична складова здоров'я"

Про матеріал

Анотація- урок містить інформацію про правильний відпочинок ;про стрес та вплив його на здоров'я ;про умови здорового сну ;про користування комп'ютером ,телевізором.

Може бути використана вчителями початкових класів на уроках основи здоров'я,при проведенні позакласної роботи, педагогами – організаторами, класними керівниками і класоводами.



Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хочеш бути здоровим – відпочивай! Підготувала Авраменко Лариса Леонідівна- вчитель основ здоров’я Малобурімської ЗОШ I-III ст. 2015 рік

Номер слайду 2

Мета: продовжувати формувати в учнів переконання, що рух і здоров’я взаємопов’язані; ознайомити із видами активного відпочинку; розвивати бажання дітей систематично займатися фізичними вправами, загартовуванням; виховувати почуття прекрасного, вміння цінити красу руху.

Номер слайду 3

Девіз уроку: «Зробіть усе, що можете, застосувавши те, що знаєте, знаходячись там, де ви є.»

Номер слайду 4

Золоті правила поведінки на уроці : Бути Позитивними тут і зараз. Точними, бо точність – увічливість королів. Толерантними, бо толерантність – це повага, у першу чергу, до самого себе. Зібраними, бо найдорогоцінніше, що є в нас, - це час.

Номер слайду 5

Щодня діти ходять виконують

Номер слайду 6

Відвідують Мають Але ,напружений ритм вимагає- відпочинку!

Номер слайду 7

Гра “Розсипайко” а необхідна це не лінощі, Відпочинок - твого життя складова

Номер слайду 8

- Чому людині потрібно відпочивати?

Номер слайду 9

До чого може призвести втома?

Номер слайду 10

Нехтування відпочинком може призвести до стресу!!! Погіршення успішності. Постійно хочеться стати. Погіршення апетиту. Знижуються розумові здібності. Головний біль. Біль у м’язах. Ознаки стресу :

Номер слайду 11

Гра “Розсипайко “ для Надмірний здоров’я ! небезпечний стрес

Номер слайду 12

Пасивний Активний

Номер слайду 13

Групова робота А) визначте пасивний відпочинок Б) визначте активний відпочинок

Номер слайду 14

Ожиріння Старіння Рак Діабет Скороченняі тривалість життя Застудні захворювання Психічне здоров’я Зміна розумових здібностей Емоційні розлади в підлітків Шкідливість недосипання Найголовніший вид відпочинку- Сон

Номер слайду 15

Ліжко має стояти подалі від системи опалення Температурап має бути 17-18°С Постіль має бути чистою, не дуже м’якою Чисту білизну перестиляти щотижня після купання Вечеряти потрібно не менше за 2 години до сну Не дивитись фільми про вбивства, жорстокість Незадовго до сну прогулятися на свіжому повітрі Обов’язкова вечірня гігієна Провітрити кімнату Лягати спати в один і той же час Прибрати джерела шуму та світла Правила міцного й здорового сну.

Номер слайду 16

Телевізор – джерело інформації та найбільший ворог

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

відстань від екрана до глядача має бути не менша 3-4 метрів; освітлення в кімнаті ввечері і затемнення вдень; сила звуку не по­винна бути гучною; термін перегляду телепередач визначається режимом дня прогулянка, ігри, виконання домашніх завдань, читання книг мають виконуватися за режимом дня —вчасно і незаперечно. телебачення не повинно пе­ретворитися для дитини у своєрідний наркотик —"телеманію" спрямовувати і координувати ставлення дитини до телебачення можна тільки доти, доки у неї не сформувалася звичка проводити весь свій вільний час біля телевізора. Тому с­тарайтеся своєчасно зацікавити дитину іншими джерелами інформації і новими справами. частіше дивіться телепередачі разом із дитиною. Ко­рисно ознайомити її з основами телемистецтва. Попросити дитину відповісти на запитання. обговорюйте програму на тиждень у колі сім'ї і плануйте, які передачі хто дивитиметься і коли. Для того ,щоб телебачення стало добрим другом вашої родини, слід дотримуватися таких простих порад :

Номер слайду 21

Дехто із школярів увесь вільний час проводить за комп’юпером Переваги комп’ютера та Інтернету Найшвидша та найдешевша пошта Найбільша бібліотека Долає кордони, допомагає знайти друзів у всьоиу світі Недоліки комп’ютера та Інтернету Не залишає часу для живого спілкування. Надмірне захоплення Інтернетом загрожує здоров’ю,порушення зору, постави. Відволікає від виконання домашніх завдань та інших корисних справ.

Номер слайду 22

Ось кілька порад, як обмежити шкоду комп'ютера : 1. Користуйтеся високим крутяться стільцем зі зручною спинкою. 2. Розташовуйтеся перед комп'ютером так, як вам зручно. Ноги при цьому повинні бути зігнуті під прямим кутом. 3. Комп'ютер треба встановити так, щоб на екран не падав пряме світло. Інакше екран буде відсвічувати. До речі, пряме світло шкідливий не тільки вам, але і монітора. Оптимальне положення при роботі - боком до вікна, бажано лівим. 4. Монітор, клавіатура і корпус комп'ютера повинні знаходитися прямо перед вами. При діагональному розташуванні монітора вам доведеться безперервно крутитися на стільці. Від цього неминуче постраждає постава. 5. Деякі в якості монітора використовують звичайний телевізійний екран . Робити цього не слід, так як від екрану телевізора випромінювання в 90 разів вища, ніж від екрана монітора.

Номер слайду 23

6. Включений монітор утворює електромагнітне поле. 7. Монітор повинен працювати з частотою не менше 75 Гц 8. Шрифт на екрані повинен бути темним, а фон світлим. Дрібний шрифт шкідливий для очей. 9. Монітор повинен знаходитися на відстані 60-70 см від очей і на 20 градусів нижче рівня очей. 10. Через кожні 30-45 хвилин роботи за комп'ютером слід робити перерву, під час якого не рекомендується читати або дивитися телевізор. Загальна тривалість роботи за комп'ютером не повинна перевищувати 4-х годин на добу.

Номер слайду 24

Тести 1.Що може перешкодити нормальному сну : а)шум автомобілів; б)незручне ліжко ; в)переїдання ; г)незавершена гра в Інтернеті; 2.Щоб у ночі добре спалося треба : а)недоїдати ; б)дивитися фільми жахів ; в)провітрювати кімнату ; г)помитися ,почистити зуби ; 3. Скільки часу можна дивитися телепередачі : а)30 хв; б)1-2 год ; в)5 год ; 4.Через кілька хвилин потрібно робити перервуЮЮ за комп’ ютером : а) 10 хв ; б)1 год ; в)45- 50 хв ; г)2-3 год ; Відгадай ребус :

Номер слайду 25

Про своє здоров’я дбай, Здоровим, сильним виростай!

Номер слайду 26

http://www.rdobd.com.ua/index. http://uk.wikipedia.org/ http://abetka.ukrlife.org/tv http://doshkolenok.kiev.ua/ http://ntn.ua/uk/video/ http://rebus1.com Інтернет- ресурси

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.3
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Бондарєва Яніна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кабин Ірина Романівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Мамедова Маргарита Олегівна
    Скачується, але не відкривається.
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
15 січня 2018
Переглядів
19941
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку