Презентація "Антарктида"

Про матеріал
Презентація до підручника для 7 класу Бойко В. М. , Міхелі С. В., 2020 р. Тема. Антарктида. Географічне положення і дослідження.
Перегляд файлу

image

АНТАРКТИДА

         image
Площа - 14 млн км2

         Населення (тимчасове) - близько 5000 осіб

         Середня висота - 2000 м

         Найвища точка над р. м. - масив Вінсон (5140 м)

image


image

image

image

image
Наприкінці 1911 р. від узбережжя до нього наввипередки прямували дві експедиції — норвезька Руаля Амундсена і англійська Роберта Скотта. Шлях сміливцям заступали жорстокі морози, шалені вітри, небезпечні тріщинипровалля в кризі. Проте Р. Амундсен з товаришами 14 грудня 1911 р. досягнув полюса. Вони дослідили навколишню місцевість і повернули назад. Через 34 дні, 18 січня 1912 р., до Південного полюса дісталися і п’ятеро відважних англійців. Проте там уже майорів норвезький прапор. У пригніченому стані Р. Скотт із товаришами вирушили назад до узбережжя. Погода була несприятлива, не вистачало їжі, люди втомились і були обморожені. Невдовзі вони всі загинули.

Всебічне і систематичне дослідження Антарктиди розпочалося в середині ХХ ст.

На материку заборонено розміщувати зброю, видобувати корисні копалини і споруджувати промислові підприємства. Антарктида стала материком науки і миру.

image
Відтоді різні країни світу почали організовувати там наукові станції, де постійно працюють вчені.

Нині в Антарктиді на 40 станціях працюють науковці із 40 країн світу. Міжнародна співдружність учених продовжує ліквідовувати «білі плями» Антарктиди.


Використані джерела

image
1. Бойко В. М., Міхелі С. В. «Географія» підручник для 7 класу закладів загальної середньої освіти / Бойко В. М. , Міхелі С. В. — К.; Ірпінь: ТОВ «Видавництво «Перун», 2020 — 272 с.: іл.

2.https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B A%D1%82%D0%B8%D0%B4%D0%B0

pdf
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
28 січня 2023
Переглядів
133
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку