Презентація.Австралійський союз.Населення

Про матеріал
Презентація складена відповідно до нової програми на 2018/2019 н.р. Містить інформацію про найбільші міста Австралії та населення.Для наочності є ілюстративний матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Середня густота населення – 2,6 чол./км2 (min в світі) Герб Австралії Австралії

Номер слайду 2

Корінні – 1% Прибулі – 99% (з ХVІІ ст.) Австралія (столиця – Канберра) австралійці- аборигени англоавстралійці Канберра Веллінгтон F F Нащадки переселенців з інших країн Європи й Азії Нащадки переселенців з Великої Британії та Ірландії

Номер слайду 3

Життя аборигенів До початку колонізації материка В Австралії проживало близько 0,5 млн.аборигенів. З приходом колоністів їх відтіснили на незручні землі півночі й заходу країни, примусили жити в спеціальних поселеннях – резерваціях. Кількість аборигенів в сучасній Австралії становить щонайменше 50 тис.осіб До 70-х років ХХ століття дітей аборигенів насильно роз’єднували з батьками та віддавали на виховання в «білі» сім’ї.

Номер слайду 4

Діджеріду — музичний духовий інструмент аборигенів Австралії. Один з найстаріших духових інструментів у світі. Діджеріду робиться з шматка стовбура евкаліпта довжиною 1-3 метри, серцевина якого виїдена термітами. 

Номер слайду 5

Бумеранг

Номер слайду 6

Канберра була спеціально створена як столиця за планом архітектора У.Гріффіна на березі річки Молонгло. Будівництво почалося у 1913 р. Тут знаходяться резиденція уряду та парламенту.

Номер слайду 7

Канберра більше подібна до курорту, ніж до столиці. Дерева сюди були привезені зі всього світу. У центрі міста – велике озеро, у центрі якого б'є найвищий у світі фонтан – 140 м. Назва міста означає – “два пагорби”.

Номер слайду 8

Сідней – найстаріше місто Австралії, засноване у 1788 році. Це діловий та економічний осередок країни з кварталами сучасних хмарочосів. Тут живе майже 4,3 млн. чол.

Номер слайду 9

Мельбурн – друге за значенням та населенням місто країни. Тут живе майже 3,7 млн. чол. У 1901- 27 рр. був тимчасовою столицею Австралії.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дом.завдання 31,повт. 28-30 Доповіді: 1.Історія відкриття Антарктиди(Лазарев,Беллінсгаузен) 2.Подорожі до Південного полюса(Амундсен,Скотт)

ppt
Додано
24 листопада 2020
Переглядів
1194
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку