Презентація Безпечний Інтернет

Про матеріал
Корисна інформація для учнів 5-7 класів. Від соціальних мереж – до онлайн-банкінгу: сьогодні Інтернет проник у наше життя і діяльність. Окрім комп’ютерів та ноутбуків, ми підключаємо до Інтернету все – мобільні телефони, планшети, холодильники, телевізори й багато інших портативних пристроїв. Саме тому дуже важливо знати якомога більше про безпеку у Всесвітній мережі. Необхідно віднайти правильні способи захисту нашого приватного життя, коли ми перебуваємо онлайн. Багато хто думає, що безпека в Інтернеті – це ілюзія, і бути захищеним зараз неможливо, адже веб-сайти збирають конфіденційну інформацію так тонко, що ми навіть не знаємо що саме їм відомо. Це, можливо, й так, але ця невпевненість – ще одна причина, щоб зберегти свою приватність та уникнути витоку персональних даних в Інтернет. Чи є щось, що ми можемо зробити, аби бути більш захищеним коли займаємося серфінгом в Інеті, крім того, що не показувати свої паролі, або не надавати забагато особистої інформації?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БЕЗПЕКА У ВСЕСВІТНІЙ МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТПідготувала: Вчитель інформатики. Данильченко О. Є. Устянський ОЗЗСО

Номер слайду 2

Використання Інтернету Розваги. Завантаження звукових відеофайлів. Навчання, робота. СпілкуванняІнтернет-послуги. Пошук Інформації

Номер слайду 3

Комунікаційні ризики — ризики, що пов'язані зі спілкуванням у мережі та використанням онлайн- ігор:

Номер слайду 4

Кібер-булінг — переслідування повідомленнями в Інтернеті, що містять образи, погрози та агресію.

Номер слайду 5

Кібер-грумінг — входження в довіру людини для використання її в сексуальних цілях.

Номер слайду 6

Тро́лінг — вид взаємодії в онлайн-дискусіях на віртуальних комунікативних ресурсах, коли взаємодія націлена на провокацію у читачів емоційної відповіді, емоційної реакції, емоційних аргументів, образ і тривалих марних дискусій, нагнітання конфліктів для реалізації цілей інтернет-троля.

Номер слайду 7

Кібер-переслідування – це переслідування людини повідомленнями, що містять образи, агресію, сексуальні домагання за допомогою Інтернет-комунікацій.

Номер слайду 8

Грифери - інтернет-шахраї. Виманювання інформації про дитину та її сім’ю з метою подальшого пограбування, шантажу.

Номер слайду 9

Контентні ризики — це матеріали (тексти, картинки, аудіо і відео-файли, посилання на сторонні ресурси), що містять насильство, агресію, еротику і порнографію, нецензурну лексику, інформацію, що розпалює расову ненависть, пропаганду анорексії і булімії, суїциду, азартних ігор, наркотичних речовин:рекламу або пропаганду використання тютюну, алкоголю та наркотиків, азартних ігор;

Номер слайду 10

сцени насилля, жорстокої поведінки з людьми та тваринами;пропаганду расової або національної ненависті;

Номер слайду 11

Споживчі ризики — ризики, пов'язані з порушенням прав споживачів.:втрата коштів через невиконання обіцянок надіслати товар, невідповідність товару за якістю або за виробником (шахрайство);викрадання персональних даних для зняття коштів без відома користувача з його рахунків.

Номер слайду 12

реклама та продаж через мережу інтернет-магазинів низькоякісної продукції;купівля підроблених товарів відомих виробників;

Номер слайду 13

Електронні ризики — ризики, що пов'язані з роботою шкідливих програм. Віруси пошкоджують файли або програмне забезпечення;Фішинг – розповсюдження; підроблених повідомлень. SMS-повідомлення, які надходять на мобільні телефони, одержувач іноді повинен платити за кожне повідомлення. Неправдива інформація.

Номер слайду 14

Надмірне захоплення іграми в мережі може призвести до: втрати реальності, нерозуміння та несприйняття норм і правил людського співіснування, комп'ютерної залежності

Номер слайду 15

Діти з 11-14 років- від 30 до 40 хвилин;Слідкуйте за часом

Номер слайду 16

Не розміщуйте в Інтернеті: домашню адресу; номер телефону; розпорядок дня (свій і рідних), повідомлення про можливі тривалі подорожі або виїзди на дачу; фото, що можуть скомпрометувати вас, фото, що містять зображення цінних речей, подарунків тощо. Для уникнення ризиків, пов'язаних з роботою в Інтернеті, варто дотримуватися таких порад:

Номер слайду 17

Не надсилайте CMC-повідомлення для отримання будь-яких послуг в Інтернеті.. Не відкривайте вкладень до листів від незнайомих осіб. Не надавайте незнайомим людям та не надсилайте через відкриті мережі персональні дані, дані про паролі доступу до поштових скриньок, акаунтів у соціальних мережах. Повідомляйте батьків про намагання сторонніх людей отримати додаткову інформацію про вас, вашу сім'ю; продовжити спілкування шляхом особистої зустрічі; про намагання залякати або переслідувати як з боку однолітків, так і з боку дорслих.

Номер слайду 18

Ми не можемо відмовитися від Інтернету, нам потрібно навчитися безпечно в ньому жити. Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
2 листопада 2021
Переглядів
1472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку