Презентація "Безпечний Інтернет"

Про матеріал
8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету. На фоні інформаційної політичної боротьби всі чомусь забувають , що сьогодні в першу чергу безпечний Інтернет потрібен саме для дітей . Адже нові покоління фактично народжуються зі смартфонами в руках. А батьківський недогляд чи байдужість до того, що саме шукає дитина в мережі та що вона може там побачити становить величезну загрозу . Дитина може стати жертвою емоційно - психічного нападу чи насилля , що призведе до жахливих наслідків . Позакласний захід у вигляді веб-квесту допоможе дітям з'ясувати шість правил безпечного користування Інтернетом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВЕБ – квест«Безпечний Інтернет»

Номер слайду 2

ВЕБ – квест«Безпечний Інтернет»Крок 1 Крок 2 Крок 3 Крок 4 Крок 5 Крок 6 Крок 7ІНСТРУКЦІЯВСТУПКРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯВІДПОВІДІ

Номер слайду 3

ВСТУП 8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Центр кращого Інтернету представляє Національний комітет Дня безпечного Інтернету в Україні. День безпечного Інтернету відзначають щороку. Мільйони людей об’єднуються, щоб надихнутися для позитивних змін онлайн, підвищити освіченість з питань безпеки онлайн та взяти участь у заходах, що проходять у всьому світі. День безпечного Інтернету націлений на створення безпечного та найкращого Інтернету, де кожний та кожна можуть використовувати технології відповідально, у дусі поваги, критично та творчо. День безпечного Інтернету має на меті долучити до співпраці дітей і молодь, батьків і вихователів, освітян, педагогів і соціальних працівників, представників індустрії та політиків, надихаючи їх відігравати свою роль у створенні найкращого Інтернету. Саме тому сьогодні ми з вами спробуємо використати ваші гаджети з користю та закріпити наші знання по темі "Основи інформаційної безпеки". Сподіваюся, що учні, які візьмуть участь у даному веб-квесті, отримають нові знання та проведуть час весело і корисно. Удачі всім учасникам квесту!

Номер слайду 4

ІНСТРУКЦІЯШановний учасник веб-квесту «Безпечний Інтернет»! Пропонуємо тобі поговорити про світ з яким ти стикаєшся кожного дня – про світ Інтернету. Інтернет – це цікавий та захоплюючий простір, який дозволяє тобі дізнаватись цікаве, спілкуватись, грати в ігри, ділитись з іншими своїми думками та захопленнями. Але в віртуальному світі, як і в реальному є свої правила. З’ясуй 6 правил безпечного користування Інтернетом, виконавши поступово завдання. Після кожного КРОКу тобі стане доступним одне правило. ОБОВ'ЯЗКОВО запиши його. Отже, виконуй завдання, роби скріншоти і надсилай свої результати на електронну скриньку учителя.

Номер слайду 5

КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ Крок 1 - 5 балів. Крок 2 - 10 балів. Крок 3 - 10 балів. Крок 4 - 10 балів. Крок 5 - 10 балів. Крок 6 - 10 балів. Крок 7 - 10 балів. Таким чином максимально можна отримати 65 балів.

Номер слайду 6

КРОК 1 Завдання: Розшифруй та запиши зміст фрази, яку містить "хмаринка"

Номер слайду 7

КРОК 2 Завдання: Склади пазл, зроби скріншот. Запиши 1 правило. Виграє той, хто швидше складе картинку. Але при цьому враховуватиметься правильність і повнота відповіді.

Номер слайду 8

КРОК 3 Завдання: Розв’яжи кросворд та дізнайся друге правило!

Номер слайду 9

КРОК 4 Завдання: Знайди пару. Установи відповідність між небезпеками в Інтернеті та можливими причинами їх виникнення. Дізнайся третє правило!

Номер слайду 10

КРОК 5 Завдання: Розкрий пазл та дізнайся четверте правило!

Номер слайду 11

КРОК 6 Завдання: Вікторина. Дай відповіді на питання вікторини та дізнайся п’яте правило!

Номер слайду 12

КРОК 7 Завдання: Розгадай ребуси і дізнайся шосте правило

Номер слайду 13

ВІДПОВІДІДотримуйтесь правил безпеки під час роботи в інтернеті Правило 1: Не розповідай свої особисті даніПравило 2: Намагайся відвідувати в Інтернеті ті сторінки, які тобі дозволяють батьки. Не відкривай невідомі тобі файли. Не порушуй авторське право. Правило 3: Ніколи не роби того, що може коштувати грошей твоїй родині, окрім випадків, коли поруч з тобою батьки. Правило 4: Будь обережним з незнайомцями у мережі. Не погоджуйся на особисту зустріч. Правило 5: Якщо тебе хтось засмутив або образив, обов'язково розкажи про це дорослим. Завжди поводься в мережі так, як би ти хотів, щоб поводилися з тобою!Правило 6: Не заходь на аморальні сайти і не порушуй без згоди батьків ці правила.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Селезень Галина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 лютого 2022
Переглядів
3453
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку