Як обрати продукти, безпечні та корисні для здоров’я?Як правильно харчуватися, коли ти не вдома?
Номер слайду 3
Завдання 1. До 5 класу завітала лікарка пані Ірина, фахівчиня з дієтології та нутриціології. Вона запитала, що ж є основою безпечного харчування. Учні відповіли наступне: Харчування безпечне тоді, коли їси щойно приготовані страви;Безпечне харчування — це вміння визначати якість їжі;У складі продуктів не має бути шкідливих інгредієнтів.
Номер слайду 4
Завдання 2-4. Пані Ірина наголосила, що шлях до безпечного харчування починається ще в магазині, коли ми обираємо продукти. Чи знаєш ти, за якими ознаками слід обирати продукти в магазині? На що слід звертати увагу?
Номер слайду 5
На що потрібно звертати увагу при покупці продуктів харчування?
Номер слайду 6
1. Термін придатності
Номер слайду 7
2. Умови зберігання
Номер слайду 8
3. Пакóвання
Номер слайду 9
4. Склад продукту
Номер слайду 10
5. Країна походження
Номер слайду 11
6. Вигляд/запах продуктів
Номер слайду 12
Експертна думка
Номер слайду 13
Завдання 4. Розглянь зображені страви. Які з них можна їсти щодня? Яка їжа шкодить здоров’ю? Що можна їсти іноді й у невеликій кількості? Запиши номери продуктів і поясни свій вибір.
Номер слайду 14
Завдання 5. Йдучи додому після уроків, Віктор купив хот-дог у продавчині, яка торгувала край дороги в кіоску. Увечері хлопчикові стало зле — його нудило, болів живіт. Обговоріть цю ситуацію. Чи є хот-дог здоровою їжею? Які складники хот-дога? Наскільки складники хот-дога є безпечними для організму? Що ще могло вплинути на самопочуття Віктора?