Завдання 1. До 5 класу завітала лікарка пані Ірина, фахівчиня з дієтології та нутриціології. Вона запитала, що ж є основою безпечного харчування. Учні відповіли наступне: Харчування безпечне тоді, коли їси щойно приготовані страви;Безпечне харчування — це вміння визначати якість їжі;У складі продуктів не має бути шкідливих інгредієнтів.
Завдання 5. Йдучи додому після уроків, Віктор купив хот-дог у продавчині, яка торгувала край дороги в кіоску. Увечері хлопчикові стало зле — його нудило, болів живіт. Обговоріть цю ситуацію. Чи є хот-дог здоровою їжею? Які складники хот-дога? Наскільки складники хот-дога є безпечними для організму? Що ще могло вплинути на самопочуття Віктора?