Презентація "Біосферний заповідник Асканія -Нова"

Про матеріал

Ознайомити учнів із заповідними об'єктами України, виховувати у школярів діяльнісний підхід до охорони природи.Серед заповідних об'єктів України біосферний заповідник «Асканія-Нова» посідає особливе місце, адже історія заповідання його території нараховує близько 110 років.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

АСКАНІЯ НОВАбіосферний заповідник. Вчитель біологіїДєєва М.І.

Номер слайду 2

Заповідник був заснований в 1898 році Фрідріхом Фальц-Фейном. Спочатку юний Фальц-Фейн ставив за мету збереження диких тварин

Номер слайду 3

У 1983 р. заповідник Асканія-Нова реорганізовано у біосферний заповідник. У 1984 р. заповідник включено до Міжнародної мережі біосферних резерватів ЮНЕСКО. У 1993 р. Україна підтверджує статус біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф. Е. Фальц-Фейна НАН України

Номер слайду 4

Площа заповідника становить 33 307,6 га, з них 11 054 га — «абсолютно заповідна» степова зона. Асканійський степ вважається типчаково—ковиловим. У заповіднику є не менше 1155 видів членистоногих, 7 видів земноводних та плазунів, 18 видів ссавців, в різні пори року пролітає понад 270 видів птахів, з яких 107 видів залишаються на гніздування. Крім того, тут ростуть 478 вищих рослин. У «Червону книгу України» занесено 13 видів вищих рослин, 3 види грибів та 4 — лишайників.

Номер слайду 5

Територія заповідника розділена на три великі частини, нерізко відокремлені одна від одної :«Північну»«Великий Чапельський під»«Південну» (яку поділено на «Стару» та «Успенівку»)Успенівка (Успенівський степ) утримується з 1927 р. на абсолютно заповідному режимі.«Північну» та «Південну» частини додатково розділяє автодорога Асканія—Чкалове. В Асканії-Новій розташований один з найбільших на півдні України штучно вирощених лісів, старий ботанічний сад, акліматизаційний зоологічний парк, орнітопарк.

Номер слайду 6

Ботанічний сад. Під нього відведена територія у 170 гектарів. Його перші ділянки розплановані ще у 1887 р. На кінець 20 століття колекція рослин досягла 1.000 чагарників та дерев. Краєвиди саду підсилені ставком і павільйоном Грот, де колись знімали стару кінострічку «Діти капітана Гранта».

Номер слайду 7

Дикі тварини. Заповідник утримує близько 800 різновидів диких копитних та гібридних форм свиней, оленів, коней Пржевальського, бізонів, антилоп, баранів, биків, верблюдів, лам, шотландських поні.

Номер слайду 8

Орнітопарк. В орнітопарку нараховують більш ніж 60 різновидів птахів — лебеді, фазани, качки, лелеки, гуси єгипетські та індійські, страуси.

Номер слайду 9

Головні напрями роботиполіпшення існуючих і створення нових порід сільськогосподарських тварин;розробка питань годівлі сільськогосподарських тварин, технології продуктів тваринництва, економіки й організації тваринництва в степовій зоні України;акліматизації й гібридизації диких копитних і птахів;акліматизації й інтродукції деревних та чагарникових рослин, вивчення заповідного степу та ін.

Номер слайду 10

pptx
Додано
26 липня 2018
Переглядів
6496
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку