Презентація "Брейн-ринг"

Про матеріал
Дана презентація є доповненням до свята Брейн-ринг в початкових класах. В ній вміщені різні цікаві конкурси та вікторини з природознавства для учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добрий день, матусю-Україно!

Номер слайду 2

Давайте ми прислухаємось, діти.

Номер слайду 3

Як гомонять зарошені поля, Як на світанку ніжно сонце світить.

Номер слайду 4

А поміж лозами струмочок жебонить, Ген осокори з небом розмовляють. Колоссячко наповнене шумить І квіти з ночі сонно позіхають.

Номер слайду 5

На кінчиках трави дзвенить роса, Б’є джерельце невтомно і дзюркоче, І прокидається від сонечка краса, Об берег річка хвильками плюскоче. Шепоче тихо листячком верба, Шугає вітер молодий у полі, А десь сумує в самоті журба, Сміються листям молодим тополі.

Номер слайду 6

І квітами всміхається земля, А синє небо лащиться до неї. Під сонцем мліють від тепла поля, І на землі у всіх є привілеї. На небо раптом хмарка припливла, Пролити дощик на земельку хоче. І блискавка миттєво пролягла, І грім на цілий світ гуркоче.

Номер слайду 7

В природі стільки мудрих звуків-слів, Що слів людських для цього просто мало…

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Правила: 1.Уважно обмірковувати відповіді на запитання. 2. Підказки не дозволяються. 3. Не починати відповідати на запитання, не дослухавши його. 4. За правильну відповідь команда отримує 1 бал. -

Номер слайду 10

Представлення команд

Номер слайду 11

Конкурс 1 “Екологічна розминка” запитання команді “Синички” 1. У кого з пташок найдовший язик? 2. Верблюди зберігають запас води в горбах? 3. Птах, що має великий хист й співає, як артист. 4. Що їсть взимку жаба? 5. Яке дерево називають прадідом прадідів 6. Яка нитка в природі найтонша? 7. Яку траву люблять коти? 8. Яка трава найвища? 9.Дельфін – ссавець чи риба? 10. Які птахи відлітають першими, а прилітають ос­танніми?

Номер слайду 12

“Екологічна розминка” запитання команді “Снігурі” 1. Які птахи не вміють літати? 2. Які тварини сплять з розплющеними очима? 3. Що означає плач берези навесні 4. Чому весною шпаки і галки сідають на коней, баранів, корів? 5. Який найбільший в Україні птах? 6 Трава від 99 хвороб 7. Який найменший птах у світі? 8. Яке дерево найтовстіше на землі? 9. У якого ссавця серце важить 1 тонну? 10. Чи можуть крокодили лазити по гілках?

Номер слайду 13

2 конкурс “Запамятай і відгадай” Серед 10 картинок обрати 7: Корова Дикобраз Змія Крокодил Мавпа Пташка Колібрі Акула

Номер слайду 14

“Чорний ящик”

Номер слайду 15

Конкурс “Хто я ?” Хижий нічний птах , який живиться дрібними гризунами. Маленький співучий птах, що має жовті крильця, білу спинку, чорну шапку,а дзьоб у нього - мов зернинка. Якщо ці птахи багато й довго співають, буде ясно. Живуть у полі чи степу. - Має гніздо-рукавичку. Не хоче доглядати своїх дітей, тому підкидає яєчка в чужі гнізда. Самець качки. Хижий птах родини яструбових, занесений до Червоної книги України, часто полює на курчаток.

Номер слайду 16

Конкурс “Доповни речення” Ліс – природне … Ліс – зелена… Ліс – домівка… Ліс – комора … Ліс – очищає … Ліс – дає… Ліс – затримує… Ліс – охороняє…

Номер слайду 17

Конкурс “Угадай тварину за звуками”

Номер слайду 18

Конкурс капітанів Розказати про пташку, ім'я якої носить команда

Номер слайду 19

Конкурс “Загадки про гриби”

Номер слайду 20

Конкурс “Вгадай за пантомімою”

Номер слайду 21

Конкурс “Крилаті вислови”

Номер слайду 22

Конкурс “Ти мені , я тобі!” Кожна команда підготувала по 4 запитання .

Номер слайду 23

Фінал

Номер слайду 24

Бережи природу – предків заповіти, Не засмічуй воду, землю і повітря. Хай в душі і серці горить, як багаття, Всі ми на планеті рідні сестри й браття!

ppt
Додано
8 листопада 2020
Переглядів
1044
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку