Презентація брейн-рингу " Давай позмагаємося?

Про матеріал
З метою організації змістовного дозвілля, розвитку пізнавальних здібностей учнів дана розробка може бути використана як командна гра для учнів одного класу (8-9 клас), так і в рамках проведення загальношкільних позакласних заходів для дітей певної вікової категорії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтелектуальна гра між командами учнів8 класів

Номер слайду 2

Питання № 1 На півдні Африки живуть земляні білки. Для них перегрів організму, тобто температура тіла - 40 градусів, є смертельним. А щоб періодично прохолоджуватися, земляним білочкам доводиться якийсь час сидіти в тіні. У тіні чого в пустелі відпочивають білочки?

Номер слайду 3

Відповідь на питання № 1 У тіні власного хвоста

Номер слайду 4

Питання № 2 Чому плачуть черепахи ?

Номер слайду 5

Відповідь на питання № 2 Виходячи на берег, сльозами промивають очі від піску

Номер слайду 6

Питання № 3 Одного чоловіка вигнали з духового оркестру за прогули репетицій. Він сильно образився і вирішив помститися. Одного разу він прийшов на концерт, сів в першому ряду і зірвав виступ свого колишнього духового оркестру. Як він це зробив?

Номер слайду 7

Відповідь на питання № 3 Чоловік сів в першому ряду і став їсти лимон. У музикантів спрацював рефлекс і стала виділятися слина, грати в духові інструменти було неможливо

Номер слайду 8

Питання № 4 Яку мелодію повинен грати факір на сопілочці, щоб змія, яка вилізла із глечика, танцювала під його музику?

Номер слайду 9

Відповідь на питання № 4 Будь-яку чи ніяку, бо у змії відсутній орган слуху.

Номер слайду 10

Питання № 5 У стародавніх греків існував звичай увінчувати голову поета або музиканта, що відзначився, лавровим вінком - нагородою бога-покровителя мистецтв Аполлона. Греки називали їх дафнофорами, тобто увінчаними лаврами. Як називали їх римляни?

Номер слайду 11

Відповідь на питання № 5Їх називали лауреати.

Номер слайду 12

Питання № 6 У японців є прислів'я: "Коли говорять про майбутнє, на горищі миші сміються". А які представники фауни згадуються в українському аналогу цього японського прислів'я?

Номер слайду 13

Відповідь на питання № 6 Курчата. ("Курчат восени рахують").

Номер слайду 14

Питання № 7 Англійці кажуть: «Коли багато кухарів, то поганий і бульйон». А що кажемо ми ?

Номер слайду 15

Відповідь на питання № 7 У семи няньок дитя без ока

Номер слайду 16

Питання № 8 У США найчастіше його використовують для розваги, в другу чергу - для навчання, в третю - для ведення сімейного бюджету, а іноді - як машинку для друкування. Що це ?

Номер слайду 17

Відповідь на питання № 8 Комп'ютер.

Номер слайду 18

Питання № 9 У республіці Конго випущена монета, на якій зображений маяк. Особливістю цієї грошової одиниці є те, що її складно загубити. Чому?

Номер слайду 19

Відповідь на питання № 9 Ця монета світиться в темряві.

Номер слайду 20

Питання № 10 Японський острів Аогасіма розташований майже за чотириста кілометрів від Токіо. Населення острова складає близько 200 осіб. Неважко уявити, який там автомобільний рух. Проте один світлофор на острові є. А для чого він призначений?

Номер слайду 21

Відповідь на питання № 10 Щоб вчити місцевих дітей переходити дорогу.

Номер слайду 22

Питання № 11 Назвіть місто, в якому транспортними засобами пожежних служать три дуже низьких катера?

Номер слайду 23

Відповідь на питання № 11 Венеція

Номер слайду 24

Питання № 12 Олівець поклали на підлогу і попросили кількох чоловік перестрибнути через нього. Але ніхто не зміг цього зробити. Чому?

Номер слайду 25

Відповідь на питання № 12 Його поклали поряд із стіною (впритул) в кут

Номер слайду 26

Питання № 13 У ящику лежить те, що є у багатьох присутніх та у кожного в домі; цим ми користуємося щодня, раніше його часто прикріплювали до кишені; цей предмет допомагає в орієнтуванні. Що знаходиться в ящику?   

Номер слайду 27

Відповідь на питання № 13

Номер слайду 28

Питання № 14 Винайшов та впровадив це в життя в 1884 році префект Парижа Е. Пубель. Ювілей цього предмета французький уряд святкує із закликом боротьби за чистоту. Цей винахід як найкраще підходить до прислів’я : «Чисто не там, де метуть, а там, де не смітять». Що винайшов Пубель?

Номер слайду 29

Відповідь на питання № 14

Номер слайду 30

Питання № 15 В одному із зоопарків Німеччини біля клітки з написом «Найстрашніша тварина в світі» завжди черга. Виходячи з неї, люди виглядають по - різному: одні сміються , інші задумливі та серйозні. Яку тварину бачать відвідувачі, заглядаючи до клітки?

Номер слайду 31

Відповідь на питання № 15 Вони бачать своє відображення, тому що в клітці встановлено дзеркало. За всю історію існування саме людина стала причиною зникнення більшості видів тварин та рослин.

Номер слайду 32

Питання № 164 звіра, 1 ракоподібне, 1 павукоподібні,1 прилад, 1 жінка, 4 чоловіки і кілька риб ... А разом?

Номер слайду 33

Відповідь на питання №16 Знаки Зодіаку

Номер слайду 34

Питання № 17Іноді самці мавп шимпанзе виконують дивний танець. Вони стають на задні ноги, зривають гілля з дерев і швидко бігають із гілками по лісовому схилі вгору і вниз. За цими буйними танцями спостерігають самки з дитинчатами. Про що попереджають своїм танцем з гілками шимпанзе?

Номер слайду 35

Відповідь на питання № 17 Про бурю, яка наближається, говорячи, що потрібно сховатися у гілках дерев

Номер слайду 36

Питання № 18 Одного чудового літнього дня, коли повітря дзвенить від комах, на зеленому лужку площею в три з половиною га пасуться два абсолютно однакові коні однієї породи і масті, що розрізняються між собою хіба тільки тим, що у однієї хвіст підв'язаний, а у іншої - ні. Лужок має прямокутну форму. Один з коней щипає траву, пересуваючись по діагоналі, а інший - по сторонах. Який з цих коней упродовж години з'їсть більше трави, якщо апетит у них однаковий, також однаковий і трав'яний покрив лужка, на якому вони пасуться?

Номер слайду 37

. Відповідь на питання №18 Більше трави з'їсть той кінь, у якого хвіст не підв'язаний : йому не доводиться відволікатися від їжі, щоб відганяти комах.

Номер слайду 38

Питання № 19 Ми його завжди зменшуємо: коли він потрібний і коли він непридатний. А потім дивуємося, чому він так швидко закінчився. Що це?

Номер слайду 39

Відповідь на питання № 19

Номер слайду 40

Питання № 20 А це запитання буде про кохання. Одного разу хлопець - математик гуляв з дівчиною. Вона зірвала ромашку і почала відривати пелюстки, примовляючи: „Любить - не любить...". Тоді хлопець сказав: „Не варто цього робити. Це зайве. Достатньо тільки...".

Номер слайду 41

Відповідь на питання №20 Підрахувати кількість пелюсток. Якщо непарна, то любить

pptx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
570
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку