Презентація "Будова і склад Землі"

Про матеріал
Презентація "Будова і склад Землі" розроблена згідно модельної програми авт. Біда до підручника авт. Мідак. Містить матеріал для перевірки домашнього завдання, пояснення нового матеріалу. Відповідає віковим особливостям здобувачів освіти
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке гідросфера? Як називається повітряна оболонка Землі? Живі організми утворюють оболонку, яка називається…………..? Літосфера – це ………………………………? Перевірка домашнього завдання

Номер слайду 2

Яке значення для людини мають: Атмосфера (повітря) Гідросфера (вода) Літосфера (тверда частина) Біосфера (живі організми) https://learningapps.org/23469395

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Яку форму має наша планета? Який вигляд має наша планета з Космосу? Що переважає на планеті вода чи суходіл? Як ви вважаєте, наша Земля в середині розпечена чи ні?

Номер слайду 5

Яку форму має наша планета? Яку внутрішню будову має Земля?

Номер слайду 6

Першим висунув припущення про те, що внутрішні частини Землі знаходяться в розплавленому стані. Доказом він вважав діючі вулкани і гарячі джерела. Загинув під час дослідницької подорожі до кратера Етни.

Номер слайду 7

у праці «Підземний світ» писав, що Земля — тверде тіло з величезними порожнинами всередині. Ці порожнини сполучені між собою каналами і заповнені в глибині вогнем, а ближче до поверхні — водою і повітрям.

Номер слайду 8

Мав інші погляди на будову Землі. За його уявленнями, Земля всередині заповнена водою. «Внутрішня» вода утворює величезну водяну сферу яка каналами сполучена з морями і океанами на поверхні.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Модель внутрішньої будови Землі

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Як називається перший шар від поверхні Землі до глибини 6—80 км? Під верхнім шаром до глибини 2000 км залягає більш щільна, але пластична речовина. Як називається цей шар? Над мантією Землі розташований шар підвищеної в'язкості. І що це за шар?

Номер слайду 17

Дайте відповідь на запитання Земна кора разом з верхньою частиною мантії (астеносферою) утворює тверду оболонку Землі — літосферу. Використовуючи схему визначення: «ПОНЯТТЯ = визначальне слово + ОЗНАКИ», скажіть, що таке літосфера. На які зони поділяється ядро?

Номер слайду 18

Намалюйте ядро, мантію та земну кору кольорами, які на вашу думку підходять цим частинам.

Номер слайду 19

Ядро Мантія Земна кора Літосфера А. Верхня тверда оболонка літосфери. Б. Внутрішня частина Землі. В. Найбільша за об’ємом частина планети Г. Тверда оболонка Землі

Номер слайду 20

Земля складається з 3 основних частин – ядра, мантії, земної кори. Літосфера – це тверда оболонка Землі. Температура змінюється рухаючись від поверхні Землі в середину – збільшується.

Номер слайду 21

Опрацюйте  § 25 підручника. Дома зробіть макет внутрішньої будови Землі.

ppt
Додано
21 листопада 2022
Переглядів
5583
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку