Презентація «Числові та буквені вирази. Рівняння» (Урок-подорож "7 чудес світу")

Про матеріал
Презентація з математики для 5 класу на тему " Узагальнення і систематизація знань з теми "Числові та буквені вирази. Рівняння". Презентація створена таким чином, що для того, щоб познайомитися з кожним із 7 чудес світу, учні мають виконати певне завдання. Всі завдання різноманітні: кросворд, відповідності, "розкидані слова", знайди помилку, "сортування", задача.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Узагальнення та систематизація знань учнів із теми «Числові та буквені вирази. Рівняння» (Урок-подорож «7 чудес світу)

Номер слайду 2

іПервіркаевдомее. НРівняння. Сума. Множник. Корінь. Добуток. Дільник

Номер слайду 3

Єгипетські піраміди. Ці піраміди, що здіймаються над гарячими пісками Лівійської пустелі та простягаються на десятки кілометрів, розташовані неподалік від сучасного Каїра. Археологи нарахували 80 пірамід, не всі вони збереглися до нашого часу. Найграндіозніша – піраміда Хеопса – здіймається на 137 метрів. Вчені досі не можуть збагнути, як стародавнім людям вдалося звести такі величезні споруди та ще й надати їм правильної форми.

Номер слайду 4

1. Які виразами дужок називають чисел із числовими складаються дій знаків та вирази.1. Вирази, які складаються із чисел, знаків дій та дужок, називають числовими виразами.2. Взаємозв'язок це деякого що формула величинами правила між за встановлює букв допомогою.2. Формула – це запис деякого правила за допомогою букв, що встановлює взаємозв'язок між величинами.3. Значення невідомого, при якому рівняння перетворюється на правильну числову рівність, називається розв'язком , або коренем рівняння.3. Або рівняння рівність на значення розвязком перетворюється невідомого називається числову рівняння при правильну коренем якому.

Номер слайду 5

Він був споруджений 283 року до н.е. за Олександра Македонського недалеко від тогочасної столиці Єгипту – Олександрії. Висота цієї гігантської споруди сягала 130-140 м. Маяк стояв 1500 років, та був зруйнований землетрусом і вивітрюванням каменя. Олександрійський маяк

Номер слайду 6

𝑥+10=15 70−𝑦=25 20+𝑥=42 𝑦−19=81 𝑥∙7=56 72 :𝑦=6 𝑦−11=44 𝑥 :9=11 𝑥=5 𝑦=45 𝑥=22 𝑦=100 𝑥=8 𝑦=12 𝑦=55 𝑥=99 МАВЗОЛЕЙМ5 МА8 АВ12 ВЗ22 ЗО45 ОЛ55 ЛЕ99 ЕЙ100 Й

Номер слайду 7

Це одна з найвеличніших пам'яток архітектури Стародавньої Греції. Гробниця розташована в Малій Азії, в столиці Карійської держави – Галікарнасі. Її висота – 50 м, а площа – 5000 кв. метрів. Мавзолей бувспоруджений в IV столітті до н.е. царицею Артемісією на честь царя Мавсола – дуже заможного, але жорстокого правителя. Мавзолей простояв 19 століть. Мавзолей у Галікарнасі

Номер слайду 8

Складіть рівняння до задачі Якщо на задумане число поділити 627, і одержану частку відняти від 163, то отримаємо число 152.

Номер слайду 9

Велична статуя бога сонця – Геліоса – була споруджена 292 року до н.е. на о. Родос, що в Середземному морі. Її побудували місцеві жителі в пам'ять про успішну оборону острова від нападу полководця Деметрія та його військ. На семиметровому пагорбі здіймалася статуя юнака заввишки 36 метрів. Скульптура не простояла й півстоліття, бо була зруйнована землетрусом. Колос Родоський

Номер слайду 10

8𝑥+14=480 𝑥+14=480∙8 𝑥+14=3840 𝑥=3840−14 𝑥=3826 Знайдіть помилку

Номер слайду 11

Древньогрецьке місто Олімпія було осередком культу верховного бога Зевса. У 7- 6 століттях до н.е тут було зведено безліч архітектурних шедеврів, з-поміж яких і величезна статуя Зевса. Автор творіння – відомий скульптор – Фідій. Величезний Зевс сидів на троні, зробленому із золота, слонової кістки та коштовних каменів. Статуя була перевезена до Константинополя, де згоріла під час пожежі 426 року.

Номер слайду 12

Розв'яжіть задачу На клумбі кущів червоних троянд утричі більше, ніж кущів білих. Скільки кущів білих троянд росте на клумбі, якщо їх на 18 кущів менше, ніж червоних.

Номер слайду 13

За 90 км від Багдада знаходяться руїни Вавилона – великого стародавнього міста. У Вавилоні було багато дивних споруд, але найбільше вражали висячі сади царського палацу, за легендою побудовані Семірамідою, царицею Ассирії. В садах росли рідкісні дерева та найгарніші квіти. Висячі сади були зруйновані повінню.

Номер слайду 14

𝟐𝒂+𝟕𝒃+𝟖𝒄;      𝒙−𝟕𝟖=𝟗𝟏;      𝟒𝟔+𝟖;    𝒗=𝑺:𝒕;      𝟔𝒙+𝟓𝒚;     𝑪=𝒏∙𝒂;    𝟕𝒙+𝟏𝟎=𝟖𝟎;  𝟒𝟓 :𝟓+𝟖𝟏 :𝟑;     𝟔𝒏+𝟖=𝟑𝟖;      𝒂=𝒃𝒒+𝒓;  𝟐𝟓𝒃+𝟕𝒃;      𝒚+𝒚+𝟖=𝟓𝟔;      𝟒𝟐 :𝟕;    𝑷=𝟒𝒂;  𝟕𝒌+𝟗𝒚;     𝟏𝟒𝟒 :𝟓𝟔−𝟒𝟒.  Числові вирази Буквені вирази Рівняння Формули 𝟐𝒂+𝟕𝒃+𝟖𝒄 𝒙−𝟕𝟖=𝟗𝟏 𝟒𝟔+𝟖 𝒗=𝑺:𝒕 𝟔𝒙+𝟓𝒚 𝑪=𝒏∙𝒂 𝟕𝒙+𝟏𝟎=𝟖𝟎 𝟒𝟓 :𝟓+𝟖𝟏 :𝟑 𝟔𝒏+𝟖=𝟑𝟖 𝒂=𝒃𝒒+𝒓 𝟐𝟓𝒃+𝟕𝒃 𝒚+𝒚+𝟖=𝟓𝟔 𝟒𝟐 :𝟕 𝑷=𝟒𝒂 𝟕𝒌+𝟗𝒚 𝟏𝟒𝟒 :𝟓𝟔−𝟒𝟒 

Номер слайду 15

У 12 столітті до н.е. місто Ефес (Мала Азія) досягло небувалого розквіту. Городяни вирішили побудувати храм на честь його покровительки – Артеміди – богині родючості, полювання, мисливства, хоронительки цноти й породіль. Будівництво храму тривало 120 років. Споруда сильно постраждала від пожежі, була розграбована та зрештою поглинена болотистим ґрунтом.

Номер слайду 16

Дякую за увагу

pptx
Додано
12 лютого 2022
Переглядів
523
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку