Презентація "Чисте село"

Про матеріал
На сьогодні забруднення навколишнього середовища досягло критичної точки і ми все частіше чуємо слова «забруднення навколишнього середовища», «забруднення довкілля». Ми вже стали звикати до цих слів і продовжуємо свою бездіяльність. Пропонуємо свій проект "Чисте село", який допоможе у формуванні в учнівської молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному і культурному житті села.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“ЧИСТЕ СЕЛО”ЕКОЛОГІЧНИЙ ПРОЕКТ УЧНІВСЬКОЇ РАДИ СТРОЙНЕНСЬКОЇ ЗОШ І-ІІ СТУПЕНІВ СВАЛЯВСЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер слайду 2

Актуальність теми: На сьогодні в Україні проблема сміття – одна з найважливіших і найактуальніших серед проблем забруднення навколишнього середовища. На жаль, не оминула вона і наш славний закарпатський край, мальовниче село Стройне, і стала настільки кричущою, що вислів «по вуха у смітті» чи не найкраще відображає масштаб ситуації, що склалася та постійно ускладнюється.

Номер слайду 3

МЕТА ПРОЕКТУ : *підвищення екологічної культури і свідомості учнів;*формування в дітей та молоді дбайливого ставлення до природи, розвиток дослідницьких компетентностей; *привернення уваги до проблеми сучасності –накопичення сміття та його вплив на навколишнє середовище;*вивчення проблеми збору та утилізації твердих побутових відходів і пошук можливих шляхів її вирішення; *формування в учнівської молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному і культурному житті села.

Номер слайду 4

ЗАВДАННЯ ПРОЕКТУ:-з'ясувати, що з цього приводу думають учні,вчителі, батьки, адже вони теж жителі нашогосела;-осмислити отримані відповіді та вирішити, яккожен з нас уже сьогодні може вплинути на ситуацію, скласти алгоритм наших дій дляпозитивних змін;-організувати просвітницьку роботу по «ланцюжку» дитина -сім'я –громада: «Разом –ми сила!»

Номер слайду 5

Результати опитування учнів, вчителів, батьків. Чи існує проблема сміття в селі? «Існує» –90% опитаних; «Не існує» –10 %. 2. «За» чи «Проти» роздільного сміття?«За» –70% опитаних; «Проти» –30 %. 3. Чи сортує сміття ваша родина?«Ні» -100%.

Номер слайду 6

Сміття – проблема не тільки нашого села, а й усієї планети Земля

Номер слайду 7

Проблема забруднення є не просто труднощами, це вже екологічна катастрофа глобального характеру, яку необхідно терміново вирішувати.

Номер слайду 8

Поліетилен, пластмаса, скло, будівельні відходи, залишки їжі, метали, деревина, дрібне побутове сміття, папір, непотрібні речі – мають свій термін розпаду

Номер слайду 9

ЩО МОЖУТЬ ЗРОБИТИ ШКОЛЯРІ ? Участь в екологічних акціях

Номер слайду 10

Акції “За чисте довкілля” “Збережемо красу Карпат” “Чисте село – чисте сумління” “Закарпаттю – чисте довкілля” “Я можу зробити довкілля чистішим” “Зробимо Україну чистою” “Чисте джерело”

Номер слайду 11

Просвітницька робота  Агітбригада "Екос«, яка діє у нашій школі пропагує екологічну культуру, захист навколишнього середовища, любов до природи, рідного краю, свого села, раціональну поведінку у природі. Підсумки своєї роботи показує у концертній програмі "Екос -- за природній ландшафт", приуроченій Всесвітньому Дню Землі.

Номер слайду 12

Учні школи звертаються до всіх мешканців села Стройне. Долучайтеся до справи збереження чистого довкілля! Кожен повинен розуміти, що чистота залежить саме від нього. Тому подбаємо про чистоту навколо себе, не будемо сторонніми спостерігачами, адже підтримання чистоти та порядку – це запорука здоров’я і краси нашого рідного краю. Ми хочемо жити на чистій планеті. Почни з себе!  

Номер слайду 13

Ми прагнемо системних змін заради чистого та безпечного довкілля.

Номер слайду 14

Як зробити наш світ без відходів

Номер слайду 15

Пропонуємо місцевій владі сортування сміття

Номер слайду 16

Пропонуємо місцевій владі сотування сміття

Номер слайду 17

Ми проти спалювання сміття та листя

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Ми на своїй планеті - не тимчасові мешканці, а Мудрі Господарі!

Номер слайду 20

Дякуємо за увагу !!!

pptx
Додано
17 квітня 2020
Переглядів
2721
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку