Презентація "Чорнобиль:Трагедія, подвиг, пам'ять..."

Про матеріал

Мета: донести учням про аварiю на Чорнобильськiй АЕС,яка стала новою вiхою вiдлiку в iсторiї атомної енергетики, показала, наскiльки небезпечна позбавлена контролю сила атома i як неймовiрно важко вгамувати її.Виховувати в учнів з оптимізмом дивитися в майбутнє, вчитися на помилках і робити все від нас залежне, аби подібна катастрофа більше не повторилася.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Учнівське самоврядування. Вовчищовицького НВК

Номер слайду 2

НАШЕ МАЙБУТНЄ – В НАШИХ РУКАХНАШЕ МАЙБУТНЄ – В НАШИХ РУКАХ

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Чудовими краєвидами, щедро врожайними садами, прекрасними лiсами славилась чорнобильська земля. Та тiльки - до жахливої позначки, до радiацiйної межi, проораної квiтневої ночi 1986-го. Звiдтодi ця земля стала називатись зоною - скалiченою, непридатною для життя мiсцевiстю. I якщо вiд атомної катастрофи здригнулись серця всiх землян, то слово "зона" не перестає болiти у цих серцях вже тридцять рокiв i ще надовго лишиться в памятi людства. Аварiя на Чорнобильськiй АЕС стала новою вiхою вiдлiку в iсторiї атомної енергетики, показала, наскiльки небезпечна позбавлена контролю сила атома i як неймовiрно важко вгамувати її.

Номер слайду 5

Найперший удар стихії прийняла на себе воєнізована пожежна частина атомної станції. Пожежники добре розуміли, на що йшли, опинившись у самому пеклі смертельної радіації. Та за їхніми плечима були їхні ж діти, рідні, земляки, весь отчий край. Ціною неймовірних зусиль, а часом і ціною життя, зупиняли чорнобильські пожежники вогневу стихію, що вирувала над аварійним енергоблоком. Вічна їм слава і пам’ять! Вічн. А їм слава і пам ’ ять!

Номер слайду 6

Зойкнула земля чаїним криком:– Сину, вбережи і захисти! –Вийшла Мати із іконним ликом:– Йди, синочку. Хто ж, коли не ти?.. Спалахнуло небо, впало крижнем:– Сину, вбережи і захисти! –Вийшла Жінка з немовлятком ніжним:– Йди, коханий. Хто ж , коли не ти?…І уже ні сина , ані мужа. Лиш розверсті зорані поля…Та пліч-о-пліч стали БІЛЬ і МУЖНІСТЬ. Дух і Воля. Небо і Земля.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Тварини - мутанти. Мутація рослинного світу

Номер слайду 9

Але ми маємо з оптимізмом дивитися в майбутнє, вчитися на помилках і робити все від нас залежне, аби подібна катастрофа більше не повторилася. Низький уклін і вічна пам’ять вам, герої-рятівники!

Номер слайду 10

Чорнобиль – ймення жгуче,Ведуче у загин!Я вірю, що вже скоро. Піде жах геть із міста. Я вірю, що лелеки. Вернуть у свої гнізда. Я вірю, дзвони стихнуть,Прийде година миру. Не тільки у Чорнобиль,А й в нашу Україну. Хай стане мир міцніший устократ,Хай над землею чисте небо буде. Чорнобиль — попередження небат,Його уроків людство не забуде. Заступися, Господи, і дай волю, Нас помилуй, прости і спаси!

pptx
Додано
10 квітня 2018
Переглядів
1373
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку