Презентація "Цікавий світ материка, на який я хочу потрапити"

Про матеріал
Презентація створена для учнів 4 класу. Використовувати після вивчення теми"Материки".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікавий світ материка, на який я хочу потрапити. Мене звати Вася. Мені 9 років. Я хочу потрапити на найменший та найсухіший материк Австралія. А знаєте чому саме Австралія? Я хочу побувати на материку, щоб побачити різних тварин та рослин. Наприклад…

Номер слайду 2

Качконіс. Качконіс мешкає біля водойм. Він давній самець, який відкладає яйця . На інших материках качконіс вимер ще мільйонів років тому.

Номер слайду 3

Коала. У тропічних лісах живе коала. Його, ще називають сумчастим ведмедем , але він не родич європейських . Увесь час коала проводить на евкаліпті, де споживає в їжу його листя і спить.

Номер слайду 4

Тасманійський диявол. Найбільшим хижаком австралійського острова Тасманія є тасманійський диявол з сімейства сумчастих... За своїми розмірами тварина не більше собаки ; довжина тіла дорослої особи досягає 50-80 см. Має коротку густу шерсть чорного кольору з білими плямами на крижах, боках і грудях. Тасманійський диявол може похвалитися сильними щелепами і гострими зубами . Хижак здатний одним укусом прокусити своїй жертві хребет або череп. Живиться переважно дрібними ссавцями , птахами , комахами , плазунами , а також не гребують падлом.

Номер слайду 5

Казуар шоломоносний. Казуари-крупні птахи ,які не вміють літати. Всі казуари скритні птахи і мешкають в глибині лісу. Заховаються до появи людини . Через прихований спосіб життя оранжевошийний казуар і мурук вивчені недостатньо. Викликаючи шлюбний період казуари живуть по одинці.

Номер слайду 6

Евкаліпт. На Батьківщині евкаліпта , в Австралії , було виявлено дерево заввишки 189 метрів. Стовбур евкаліпта заввишки 155 метрів. Тепер там таких великих велетнів , на жаль , не зустрінеш- вони знищені . Звичайно дерева евкаліптів досягають висоти 100-155 метрів. Слід , проте , ж попередити , що висота евкаліптів різна, адже серед них налічується 525 видів.

Номер слайду 7

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
20 березня 2021
Переглядів
1860
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку