Презентація "День цивільного захисту"

Про матеріал
У презентації розкрито суть "цивільного захисту", наголошено правила поведінки дітей в різних небезпечних для життя ситуаціях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

День цивільного захисту. Тютюник А. М.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Мета: Актуалізувати знання про надзвичайні ситуації, їх класифікацію та наслідки. Навчати дітей діяти у випадку виникнення надзвичайних ситуацій. Виховувати навички правильної поведінки, вміння уникати паніки, метушні в екстремальних ситуаціях. Ознайомити з існуючими засобами захисту органів дихання.

Номер слайду 4

Найцінніше, що є у людини – це її життя. Воно дається їй тільки раз і кожній своє: довге чи коротке, неповторне і звичне, радісне і сумне, солодке, як мед і гірке, як полин, воно триває лише від народження до смерті, і його не можна прожити двічі. Отож, життя своє потрібно любити, цінувати і боронити від усього лихого. І в цьому вам допоможуть знання правил безпеки життєдіяльності.

Номер слайду 5

Ми знаємо, що людина - вінець природи, проте й вона підвладна всім небезпекам навколишнього світу та тим, які створила для себе сама: зброя, хімічні споруди, транспорт тощо. Саме в сучасних умовах особливого значення набуває проблема особистої безпеки тому, що через незахищеність перед природнім, техногенним і соціальним оточенням потенційні загрози легко стають реальністю.

Номер слайду 6

Перелік небезпечних ситуацій для людини: Стихійні лиха. Створює сама природа: Землетруси, повені, цунамі, буревії, зливи, поповзні, засуха. АваріїСтворюються не навмисноруками людей:на дамбахна станціяхна заводахна фабрикахна транспорті: літаки, потяги, автомобілі,кораблі, ракети. Теракти. Злочинні навмисні дії людей:підпали-пожежівибухивзяття у заручниквійни

Номер слайду 7

Послідовність дій при повенях:- Якщо ти знаходишся на першому поверсі, піднімись вище, на горище, дах.- Якщо ти знаходишся в лісі, знайди підвищене місце, вилізь на дерево.- Коли потрапив у воду, використовуй дошки, колоди, пливи за течією до незатопленої ділянки.

Номер слайду 8

Послідовність дій при землетрусі:- Негайно залишити будинок.- З багатоповерхового будинку виходити сходами, не користуватися ліфтом.- На вулиці швидко відійти від будинку на відстань, рівну його висоті, у напрямі скверу, спортивного майданчику.- Бути особливо організованим, громадські приміщення залишати за планом евакуації, без метушні та паніки.

Номер слайду 9

Послідовність дій при хімічній атаці чи радіаційній небезпеці:- Щоб не вдихати шкідливих речовин, закрити рот і ніс рушником, шарфом, марлею. Приклад з дитиною- Існують спеціальні засоби захисту: ватно-марлеві пов’язки, які повинні добре закривати ніс та рот, распіратори, протигази.

Номер слайду 10

Дії при пожежі:- Якщо полум’я невелике, можеш гасити його піском, землею, одягом.- Вибігайте з приміщення, де хазяйнує вогонь, за руку виводьте малюків. Якщо у приміщенні з’явилося багато диму, пробирайся до виходу поповзом. Головне, не ховайтесь під ліжком, у шафі, не панікуйте.- Якщо пожежа застала тебе в лісі, виходь із нього проти вітру, прикривши голову і обличчя верхнім одягом.

Номер слайду 11

Послідовність дій при витіку газу:- Якщо хтось із дорослих удома, негайно скажи їм про це.- Почувши запах газу, негайно відчини вікно та провітри кімнату.- Перекрий витік газу.- Не можна запалювати сірники чи вмикати світло, електроприлади.- При аварії викликати службу газу 104.

Номер слайду 12

Гра-діалог «Викликаємо пожежників»- У нас пожежа. Адреса: вулиця, дім, квартира, поверх. Наявність людей в квартирі. Давай пограємо!

Номер слайду 13

Вправа «Мікрофон»Що є життя?Скажи одним словом

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Життя – це скарб, бережи його!

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Fraynd Olga
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 березня 2023
Переглядів
18334
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку