Презентація "День єднання"

Про матеріал
Сценарій виховного заходу, присвячений Дню єднання. Мета: ознайомити з історію виникнення та святкування Дня єднання ; виховувати почуття національної гідності, гордості за свою Батьківщину та народ, повагу та любов до Батькiвщини .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виховна година8-А клас. День єднання. Кл. керівник Руссу Є. Г.

Номер слайду 2

День єднання— свято в Україні, встановлене 16 лютого 2022 року Указом Президента України. Свято встановлено в Україні «З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість…», згідно з Указом Президента України «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» від 14 лютого 2022 року № 53/2022

Номер слайду 3

День єднання. Цього дня, згідно з Указом Президента України, потрібно проводити:- підняття Державного Прапора України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах;- виконання о10.00 Державного Гімну України;

Номер слайду 4

Історія святаІдея Дня єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з'явилася інформація про те, що саме 16 лютого Росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну. Зовнішні та внутрішні виклики, що постали сьогодні перед Україною, вимагають від кожного громадянина відповідальності, впевненості та конкретних дій. Відповідно, 14 лютого 2022 року, з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, Президент України Володимир Зеленський видав Указ, згідно з яким 16 лютого визначене Днем єднання в Україні. Про це він повідомив у відеозверненні до українців у понеділок, 14 лютого 2022 року. «Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність», — зазначив він.

Номер слайду 5

Офіційне святкування Дня єднання Початок заходів, згідно з Указом Президента України, сплановано на 10:00 16 лютого 2022 року в усіх населених пунктах України.

Номер слайду 6

Значення Дня єднання День єднання повинен посилити консолідацію українського суспільства, зміцнити його стійкість в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.«Гібридна загроза» — це будь-який противник, який одночасно та адаптовано використовує співвідношення звичайного озброєння, нерегулярну тактику, тероризм та злочинну поведінку в зоні бойових дій для досягнення своїх політичних цілей.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Ми є. Були. І будем ми! Й Вітчизна наша з нами. І. Багряний

Номер слайду 10

Ми б'ємось за те, чому нема ціни в усьому світі, – за Батьківщину. О. Довженко

Номер слайду 11

Номер слайду 12

pptx
Додано
15 лютого 2022
Переглядів
423
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку