Презентація "О.А.Захаренко - 85"

Про матеріал
Презентація присвячкеа 85-річчю від дня народження видатного українського педагога-гуманіста сучасності, народного учителя, академіка, державного і громадського діяча, славного сина України, творця Авторської школи, що в селі Сахнівка Корсунь-Шевченківського району, Олександра Антоновича Захаренка.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОЛЕКСАНДР ЗАХАРЕНКО – 85 Підготувала бібліотекар. Канівської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 Пантюхіна Лілія

Номер слайду 2

Олександр Захаренко – 85 У селі Сахнівка Корсунь-Шевченківського району є унікальна школа, в якій ще 35 років тому з'явилися обсерваторія, басейн, музей, спортивний комплекс.

Номер слайду 3

Олександр Захаренко – 85 Причому все це побудовано не завдяки багатим спонсорам, а через те, що у 1959 році до Сахнівки потрапив за розподілом молодий учитель фізики Олександр Захаренко.

Номер слайду 4

Олександр Захаренко – 85 Він зумів надихнути вчителів школи та сільську громаду на те, щоб люди не шкодували часу та грошей на добру справу.

Номер слайду 5

Олександр Захаренко – 85 З подачі Олександра Антоновича в Сахнівці звели живий меморіал пам'ятi воїнів-односельців, які загинули під час Другої світової війни.

Номер слайду 6

Олександр Захаренко – 85 Школярі та вчителі посадили троянди. Кожен кущ посадили в землю, яку взяли біля будинку загиблого воїна, полили водою з його рідної криниці і поставили табличку з ім'ям загиблого.

Номер слайду 7

Олександр Захаренко – 85 Коли Олександр Антонович став директором школи, вирішили, що школі потрібний спортивний комплекс. Зводили його, як і музей, методом народної толоки. З 1973 по 1983 роки старшокласники, батьки, вчителі будували критий та літній басейни, обсерваторію-планетарій.

Номер слайду 8

Олександр Захаренко – 85 Коли Україна стала незалежною, Олександрові Захаренку не довелося кардинально змінювати свою педагогічну лінію, адже вона базувалася на вічних темах: любові до рідної землі, повазі до свого роду, до учнів та колективу.

Номер слайду 9

Олександр Захаренко – 85 Олександр Антонович був одним із розробників програми «Школа XXI століття», в якій підкреслював те, що всі діти мають право на однаково якісну освіту, незалежно від того, чи живе ця дитина в селі, чи у столиці.

Номер слайду 10

Олександр Захаренко – 85 Організатор авторської школи був нагороджений орденом Леніна, орденом «Знак пошани», медаллю А. С. Макаренка, медалями К. Д. Ушинського та «За трудову відзнаку», значком «Відмінник освіти СРСР» та «Відмінник народної освіти України».

Номер слайду 11

Олександр Захаренко – 85 За чотиритомне видання «Енциклопедія шкільного роду» про громаду села Сахнівки Корсунь-Шевченківського району Олександра Захаренка було визнано кращим освітянином 2001 року, лауреатом відзнаки «Засвіти вогонь».

Номер слайду 12

Олександр Захаренко – 85 За життя Олександр Антонович Захаренко видав дві книги:«Школа над Россю» (у співавторстві з С. М. Мазуриком), «Поспішайте робити добро». У передсмертний рік написав майже одночасно три книги: «Енциклопедія шкільного роду» (2001 р.); «Поради колезі, народжені у школі над Россю» (2002 р.);«210 шкільних лінійок» (2002 р.).

Номер слайду 13

Олександр Захаренко – 85„...кожна мати, кожен батько стають єдиними у всьому світі педагогами, які ведуть по життю свою малечу, спотикаючись, шукаючи свої шляхи, набиваючи гулі, не відаючи, що прийде час і розлетяться ластовенята, хто куди, зі свого гніздечка. А поки не розлетілись, то батьки, діти — Ваша кров і плоть, і зробіть усе, аби вони були кращими, ніж Ви, аби вони були сильніші, розумніші від Вас, аби були спритніші, кмітливіші, вижили в цьому світі, аби любов і добро були основними ідеалами здорової людини, людини завтрашнього дня, людини нового суспільства”… О. А. Захаренко

pptx
Додано
15 лютого 2022
Переглядів
445
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку