Презентація "День капелюха"

Про матеріал
15 січня щорічно відзначають незвичайне свято – Національний день капелюха (National Hat Day)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕНЬ КАПЕЛЮХА

Номер слайду 2

Капелюх. Малик Галина Миколаївна. Одна весела мухакупила капелюха. Купила капелюхаі натягла на вуха!Хоч і знала,що у мухне буває,не буває,не бува ніколи вух!

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Одяг має дуже давню історію: він поступово удосконалювався, ускладнювався і ставав дедалі різноманітнішим. У кожного народу свої звичаї, традиції, побут та вірування, є багато спільного та різного, що відображається в національних костюмах, в тому числі – і в головних уборах.

Номер слайду 5

Одне з перших усвідомлених прагнень людини - запобігання голови від несприятливих впливів природи - змусило його створити захисний покрив для голови. Це означало появу головного убору з його найважливішою функцією - захисної.

Номер слайду 6

В процесі еволюції суспільства (розвиток класових відносин, економіки та духовного життя людей, зміна умов праці та побуту) змінювалися і форми головних уборів.

Номер слайду 7

Стародавній ЄгипетІсторія виникнення шапок починається з Стародавнього Єгипту. В ті часи головні убори були атрибутом знатного стану і символом могутності. Стародавня Греція. Греки покривали голову тільки в подорожах, що сприяло створенню двох основних головних уборів

Номер слайду 8

У Німеччині і Франції стали модними солом'яні капелюхи. Зрідка їх поєднували з вуаллю і доповнювали різного роду прикрасами. Поряд з капелюхами, в цей же час, модниці почали носити на голові турецькі тюрбани. Як правило, вони були дуже яскравих кольорів. Декорували їх дорогоцінним камінням та пір'ям птахів.

Номер слайду 9

У 17 столітті Франція стає столицею мод. Король Людовик ввів у моду широкополі фетрові капелюхи. "Писком" моди вважалися головні убори, прикрашені лисячим хвостом, пір'ям, стрічками — маленькі круглі капелюшки-струми. На початку 18 століття Франції ненадовго увійшов у моду фронтаж — вишуканий очіпок з мережива.

Номер слайду 10

В даний час при розробці моделей головних уборів враховують загальний напрямок моди, наявність нових матеріалів, використання нових видів обладнання, застосування нових технологій.

Номер слайду 11

За належністю головні убори діляться на жіночі, чоловічі, молодіжні, підліткові та дитячі. Вони відрізняються своїм виглядом, формою, художнім оформленням.

Номер слайду 12

За сезоном експлуатації — весняні, літні, осінні, зимові. В залежності від матеріалу бувають текстильні, хутряні, шкіряні, комбіновані, солом’яні, із пряжі та ниток. За призначенням головні убори діляться на повсякденні, виробничі, спортивні та формені.

Номер слайду 13

Циліндр - це високий чоловічий капелюх з пласким верхом, який використовувався як повсякденний головний убір. Спочатку циліндри носили лише люди вищих станів - на ділові зустрічі, урочистості, в деяких військах цей головний убір був частиною обмундирування. Поступово циліндр став предметом гардеробу і простих людей.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

МАЛЮЄМО КАПЕЛЮХ

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ЦИЛІНДР

Номер слайду 18

ДО НОВИХЗУСТРІЧЕЙ!

pptx
Додано
12 січня
Переглядів
6790
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку