Презентація "День шоколадного кексу"

Про матеріал
Всі любителі шоколадного кексу можуть радіти 15 листопада. У всіх, хто любить поласувати чимось солоденьким, лише одна згадка про шоколадні кекси, здатна викликати в душі бурю емоцій!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

15 ЛИСТОПАДАВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬШОКОЛАДНОГОКЕКСУ

Номер слайду 2

Щороку 15 листопада відзначають смачне гастрономічне свято - День шоколадного кексу

Номер слайду 3

Кекс – смачний та ситний кондитерський виріб, яким можна поласувати на роботі, в дорозі, і просто для гарного настрою. Цю солодку випічку сьогодні подають до чаю, їдять на сніданок і готують з особливої нагоди. Багато народів внесли в загальну рецептуру кексу свою родзинку, завдяки чому це частування відрізняється різноманітністю начинок – з цукатами, шоколадом, фруктами.

Номер слайду 4

Історія походження кексів бере свій початок в стародавньому Римі. З вирощеного ячмінного зерна робили грубу муку, яку потім змішували з горіхами, родзинками і гранатними зернами. Для солодощі додавали меду. Таку солодкість подавали спочатку тільки римської знаті. За сучасними мірками таке блюдо більше було схоже на хлібну корж наповнену сухофруктами.

Номер слайду 5

У 16 столітті американські колоністи почали активно експортувати кекси з материка, що призвело до його поширенню в Європі. Особливо даний солодкий продукт заповнив нішу домашньої кулінарії, тим самим посиливши популярність солодкої випічки (кексів).

Номер слайду 6

Шоколадні кекси займають заслужене місце серед величезної різновиди шоколадної випічки. За формою і розміром вони можуть бути великими або маленькими. Шоколадні кекси готуються легко і зберігаються тривалий час, а ще вони ароматні і смачні.

Номер слайду 7

Кекси ще називають мафінами. За історичними даними, спочатку це була їжа домашньої прислуги. З обрізків тіста слуги на кухні готували собі їжу. Дізналась про це якимось чином господиня, і, спробувавши продукт, наказала подавати до сніданку смачні булочки. Так розпочалося поширення маффінів Англією. Вранці і в другій половині дня з дерев'яних лотків, звисаючих з шиї або встановлених на голові, торгували ними на вулицях так звані "Muffin men", продавці, закликаючи і привертаючи до себе увагу дзенькотом дзвіночків, нахвалюючи свої свіжі запашні булочки.

Номер слайду 8

У Книзі рекордів Гіннеса зареєстрований найбільший кекс у світі – розміром 25х1,5 метра. Він був спечений до Різдва в Іст-Лондоні (Південна Африка). Його виготовлення зайняло 4 доби. Було витрачено: 50 л води, 150 кг борошна, 1675 яєць, 70 кг маргарину і 100 кг цукрової глазурі. ​​​​​​​​​​​​​​​

Номер слайду 9

Ось такі вони, кекси, – смачні та корисні. Звичайно, ними не варто захоплюватися тим, хто пильнує за своєю фігурою, але трішки можна скуштувати, і гарний настрій вам буде гарантований. Смачного!​

Номер слайду 10

МАЛЮЄМО КЕКСИ

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Перетворити звичайний ранок на свято – легко. Для цього достатньо приготувати на сніданок щось смачне, солодке та гарне. Наприклад, шоколадний кекс: Для тіста: Борошно пшеничне 250 г. Яйця 4 шт. Какао-порошок 60 г. Цукор 200 г. Цукор ванільний 10 г. Розпушувач 12 г. Масло вершкове 200 г. Вода мінеральна газована 200 мл. Сода харчова 10 г. Для глазурі: Молоко 150 мл. Масло вершкове 50 г. Шоколад чорний 100 г

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

СМАЧНОГО !

pptx
Додано
15 листопада 2023
Переглядів
334
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку