Презентація: "День Соборності України"

Про матеріал
Презентацію можна використовувати класному керівнику під час проведення позакласних заходів.до Дня Соборності України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

День Соборності України – свято що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возєднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки що відбулося у 1919 році.

Номер слайду 4

22 січня 1919 року у Києві на Софіївській площі відбулися урочисті збори на яких був проголошений Акт Злуки українських земель. Століттями розірваний український народ визволився з неволі і возєднався на своїй землі в єдиній українській державі.

Номер слайду 5

"Віднині зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Придніпрянська Україна — в одну Велику Україну. Сповнилися відвічні мрії, для яких жили й за які вмирали найкращі сини України "— пролунало 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві.

Номер слайду 6

Оригінал Акту Злуки зберігають у Центральному державному архіві.

Номер слайду 7

Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року. “Враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної соборної української держави. ”

Номер слайду 8

Перше ж святкування дня Соборності відбулося ще в 1939-му. Святкували тоді 20 річницю знакової події в Карпатській Україні.

Номер слайду 9

Святковий мітинг на День Злуки. Хуст, 22 січня 1939 року

Номер слайду 10

“Живий ланцюг” між Києвом і Львовом 21 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. Тепер саме так щороку відзначають День Соборності.

Номер слайду 11

Святкування Дня Соборності сьогодні

Номер слайду 12

Таким чином, урочистим підписанням Акту Злуки УНР та ЗУНР уперше в новітній історії було зроблено серйозний крок до об’єднання більшості етнічних українських земель у єдине державне утворення. Акт Злуки спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну національну державу. Він став могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної єдності, свідченням їхнього самоусвідомлення, важливою віхою процесу становлення політичної нації. 

Номер слайду 13

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

Номер слайду 14

Ми вірим в майбутнє твоє, Україно! Говорять сьогодні дорослі й малі Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина, Немає такої, як ти на землі.

Номер слайду 15

ppt
Додано
18 травня 2021
Переглядів
1366
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку