презентація "День Варвари"

Про матеріал
В презентації "День Варвари " розкрито історію та традиції свята Дня Варвари
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

https://youtu.be/p. JNOS8 E-w. Z8?t=49 пісня «Варвара»

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

https://youtu.be/CHdizw8 WHUg коляда

Номер слайду 9

Представники важких і ризикованих професій завжди намагаються вшанувати великомученицю. Пілоти, водії, вояки, перш ніж вирушити в подорож, обов’язково беруть із собою іконку святої Варвари.

Номер слайду 10

Ця свята в очах гірників є прикладом мужності, нескореності та твердості у вірі. Ці якості, які властиві і самим гірникам, зробили Варвару їхньою покровителькою і захисницею.

Номер слайду 11

Її художні і скульптурні зображення можна зустріти не тільки в численних храмах, але й в шахтах (рудниках) багатьох європейських країн, а також серед культурної спадщини предметів гірничого мистецтва.

Номер слайду 12

У цей день всі жінки традиційно моляться святій Варварі про послання здоров'я дітям і захист від несправедливості з боку чоловіків і свекрух.

Номер слайду 13

Варвара особливо шанувалася вагітними жінками. Вважалося, що свята допомагає при важких пологах.

Номер слайду 14

Жінки багато в'язали і вишивали на Варвару. Вважалося, що у виріб, виконаний у цей день, впліталися частинки самого Господа. Беручись до вишивання, дівчата хрестилися і шепотіли: "Свята Варвара золотими нитками Ісусові ризи шила і нас навчила".

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

https://youtu.be/Qt. Fo1hb. Yc. Ro ВЕЧОРНИЦІ

Номер слайду 19

Ворожіння на Варвари. Щорічно відзначається День святої Варвари 17 грудня. Це свято не тільки релігійне, але і народне. Тому не дивно, що з ним пов'язана величезна кількість старовинних прикмет і традицій. Але День святої Варвари цікавий не тільки цим. Так само 17 грудня в народі було прийнято ворожити. Вважалося, що Варвара – покровителька щасливого шлюбу, і захисниця дівчат. Тому вони дуже часто у цей день намагалися дізнатися свою долю і судженого. Тому ми вирішили розповісти вам, як ворожити в День святої Варвари.

Номер слайду 20

https://youtu.be/5s. Gvqw. Z3 Ir. E?t=20 Ворожіння на Варвари

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Прикмети на День святої Варвари. Якщо на день святої Варвари тепло, то можна очікувати хорошого урожаю льону. Якщо захід яскравий і насичений, то погода буде сонячна і ясна. Варвара ночі вкрала, дні приточала. До Варвари зима дороги заварить. Якщо горобці збираються купками на деревах і цвірінькають, то буде тепла зима. Дерева в інеї — урожай на фрукти. Якщо до цього дня сніг не випав — зима буде теплою, а як з’явиться — довгою і холодною. Ясна Варвара – до морозу.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Ангел вдoма в тебе був,Тoж мoлитву твoю чув,І на твoї іменини,Вже дарує щoхвилини: Пуд здoрoв’я і пуд віри,Кілограмів стo надії,Фунтів мільйон любoві,І кoхання не на слoві,А каратів так відерце,Радoсті у ваше серце,Ну і ще букет удачі,І дoбра у вашу вдачу!

Номер слайду 26

Хай Ангел на іменини. Здійснить всі бажання,Несе щастя щохвилини,Успіх й процвітання. Радістю життя вквітчаєІ додасть здоров’я,Мудрістю благословляє,Добром і любов’ю!

Номер слайду 27

Щоб ваше здоров’я, як кремінь було,Щоб щастя сімейне його берегло,Щоб радість завжди була на порозі,А лихо в далекій і вічній дорозі. Хай поруч з вами Ангел ваш летить,Убереже вас від біди повсюди,Нехай несе вам радість кожна мить,І благодать Господня з вами буде.

Номер слайду 28

Твоє ім’я – найкраще із імен,Яким тебе благословила мати,І ангел взяв тебе під свій покров,Щоб до кінця життя оберігати!Хай він з тобою разом довгий шлях пройде,З тобою разом хай сумує і радіє,Ти вір йому, бо він не підведе,На нього завжди буде й є надія!

Номер слайду 29

https://youtu.be/Zy35v. Fpw. BFU?t=32 Привітання з днем ангела Варвари

pptx
Додано
16 грудня 2020
Переглядів
880
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку