Презентація День Землі"

Про матеріал
20 березня – Всесвітній день Землі! Дату обрали не випадково: 20 березня - день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

20 березня – Всесвітній день Землі

Номер слайду 2

Наша планета Земля - наш рідний дім, в якому створені для нас особливі сприятливі умови, що сприяють нашому існуванню

Номер слайду 3

Далеко не кожна планета наділена таким унікальним потенціалом і розташована в таких унікальних умовах, які дозволили б такий бурхливий розквіт життя і її форм на такому, здавалося б обмеженому просторі у всесвіті. А адже вона така одна у всьому всесвіті.

Номер слайду 4

20 березня – Всесвітній день Землі! Свято запроваджене з ініціативи Організації Об’єднаних Націй. Дату обрали не випадково: 20 березня - день весняного рівнодення, коли пробуджується природа і починається новий рівень її розвитку.

Номер слайду 5

Засновник цього дня – відомий американський громадський діяч Джон Мортон. Він розгорнув кампанію з висаджування дерев і чагарників у 1840-х рр. для того, щоб розвивати в людях дбайливе ставлення до навколишнього середовища.

Номер слайду 6

У календарі міжнародних свят існує два Дні Землі – 20 березня в День весняного рівнодення, а другий - 22 квітня. Перший має миротворчу та гуманістичну спрямованість, другий - екологічну.

Номер слайду 7

Мета цього дня - привернути увагу громадськості до нашого спільного дому - планети Земля, нагадати людям про необхідність дбайливого ставлення до природи і турботу один про одного.

Номер слайду 8

Практичні поради на кожен день, як бути дружнім до довкілля:1. Використовуйте енергозберігаючі лампи. Вони споживають у 3-5 разів менше електроенергії, ніж лампи розжарювання.

Номер слайду 9

Практичні поради на кожен день, як бути дружнім до довкілля:2. Вимикайте на ніч комп'ютер, телевізори. Комп'ютери та деякі інші прилади (телевізори, hi-fi системи) споживають енергію навіть у сплячому режимі, тому вимикайте прилади повністю, коли вони не використовуються (виймайте вилку з розетки).

Номер слайду 10

Практичні поради на кожен день, як бути дружнім до довкілля:3. Сортуйте сміття. Окремо зібрані відходи – це не сміття, це вторинна сировина.

Номер слайду 11

Практичні поради на кожен день, як бути дружнім до довкілля:4. Ходіть за покупками з еко-торбинами. Намагайтеся не брати пропоновані пластикові пакети в магазині, заведіть свою торбину з екологічних матеріалів і носіть її з собою.

Номер слайду 12

Практичні поради на кожен день, як бути дружнім до довкілля:5. Частіше ходіть пішки. Піші прогулянки не завдають шкоди природі і приносять користь вашому здоров'ю.

Номер слайду 13

ЦІКАВІТА ПІЗНАВЛЬНІФАКТИ ПРО ЗЕМЛЮ

Номер слайду 14

Номер слайду 15

МАЛЮЄМОПЛАНЕТУЗЕМЛЯ

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Ми всі відповідальні за мир і гармонію, без якої життя на нашій планеті знаходиться під великим питанням. Добра воля і добрий дух в силах зупинити всякий наш помилковий напрямок і не будемо забувати про це. Будемо використовувати цю можливість, щоб зберегти перспективу життя! З Днем Землі!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Скрипник Інна Степанівна
    Гарна презентація, дякую.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Чернецька Алла Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 березня
Переглядів
1330
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку