Презентація "Державні символи України – віддзеркалення української душі"

Про матеріал

Державні символи України – віддзеркалення української душі. Презентація, яка розповідає про історію творення символіки України, видатних постатей наших терен, що стали невід'ємною частиною на держави.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Державні символи України – віддзеркалення української душіМіністерство освіти і науки України. Управління освіти, науки та молодіХерсонської обласної державної адміністраціїХерсонське територіальне відділення МАН України. Автор: Науменко Катерина Михайлівна,учениця 5 класу Гаврилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Каланчацької селищної ради Херсонської області Керівник: Кручаненко Сергій Валерійович, вчитель математики, спеціаліст Гаврилівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Каланчацької селищної ради Херсонської області2017 р

Номер слайду 2

Кожна держава прагне виявити себе і свою сутність у національних символах, якими є герб, прапор і гімн, 28 червня 1996 року була прийнята Конституція України, де в статті 20 визначено; "Державними символами України є Державний прапор України, Державний герб України і Державний гімн України".

Номер слайду 3

Український національний символ – тризуб. Сягає корінням у сиву давнину, коли людина тільки-но почала своє самоусвідомлення та самоствердження.

Номер слайду 4

Одне з перших зображень тризуба на нашій території зафіксоване на кам'яній застібці періоду Трипільської культури (ІV - ІІІ тис. до н. е.), знайденій біля дніпровського острова Шанця. У V ст. до н. е. - IV ст. н. е. цей символ охоче карбували на своїх монетах правителі Боспорського царства.

Номер слайду 5

Перша згадка про тризуб як князівський знак Київської Русі датована Х от., збереглася в болгарському рукописі, де зображені дружинники Святослава, що тримають прапори, увінчані тризубом.

Номер слайду 6

Новий стан у розвитку української державної символіки тісно пов'язують з появою козацтва і його військово-політичної організації - Запорізької Січі. Як свідчать джерела, вперше герб (печатка) українських козаків з'явився у 1576 році.

Номер слайду 7

Подальше життя для цього державного символу настає після проголошення Центральною Радою у січні 1918 р. IV Універсалу, коли було визнано за необхідне використати знак князівської влади київських князів - тризуб як герб Української Народної Республіки.

Номер слайду 8

Постановою Верховної Ради від 19 лютого 1996 року визначено: "Великий Державний герб України встановлюється з урахуванням малого Державного герба України та герба Війська Запорізького законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради України.

Номер слайду 9

Синьо-жовті знамена супроводжують в 1914 р. на західноукраїнських землях святкування ювілею Великого Кобзаря. У березні 1918 р. Центральна Рада затвердила жовто-блакитний прапор символом УНР. З 28 січня 1992 р. Верховна Рада України затвердила синьо-жовтий стяг Державним прапором України.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

До найбільших святинь будь-якого народу належить і гімн. Це ті слова і музика, які змушують кожного підійматися при перших же акордах, з трепетом в душі слухати ту мелодію, яка віднаходить найпотаємніші струни, кличе до високого й світлого. Є такий символ і в українців - це гімн "Ще не вмерла Україна".

Номер слайду 12

Герб-тризуб, синьо-жовтий прапор, гімн на музику М. Вербицького - будуть далі кликати до відродження національної самосвідомості, до творення нового життя, бо відродження це виведення невмирущих цінностей од витоків народу на рівень культури світової цивілізації.

Номер слайду 13

Таким чином, формування української державної та військової символіки має глибокі історичні корені. Історію не можна повернути назад. А тому ніяка ідеологія не зможе ніколи викинути з минулого народу жодної сторінки, особливо тих, які пов'язуються з боротьбою за свободу і незалежність.

Номер слайду 14

На рівні з державними символами України стоять народні символи, що є невід'ємною частиною історії та культури державності. Лелеки, калина, соняшник, вишиванки та інші значущі символи України

Номер слайду 15

Рушник

Номер слайду 16

Лелеки

Номер слайду 17

Калина

Номер слайду 18

Потрібно докладання всіх зусиль, щоб відродити і зберегти славні національні традиції, бо тільки гідна своєї спадщини людина може бути надійним захисником Батьківщини.

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

pptx
Додано
28 березня 2018
Переглядів
2318
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку