Презентація "Дії під час обстрілів" для учнів початкових класів

Про матеріал
Навіть якщо бойові дії в нашому регіоні не відбуваються, проте краще належно підготуватися та проінформувати школярів як діяти в різних ситуаціях під час воєнного стану. Презентація містить поради та правила, яких слід дотримуватися при раптовому потраплянні в зону застосування ракетно-бомбового і артилерійського озброєння.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дії під час обстрілів

Номер слайду 2

Досвід сучасних збройних конфліктів і воєн із повномасштабним застосуванням ракетно-бомбового та артилерійського озброєння свідчить, що найбільші втрати мирного населення відбуваються в перші дні війни, поки кожен не навчиться діями під час бомбардувань. Слід пам’ятати про наступні правила, яких слід дотримуватися при раптовому потраплянні в зону застосування ракетно-бомбового і артилерійського озброєння.

Номер слайду 3

Якщо ви почули свист снаряда (шурхіт), а через 2-3 секунди – вибух, одразу падайте на землю. НЕ ПАНІКУЙТЕ! Швидко і уважно озерниться довкола та знайдіть місце де можна заховатися надійніше.

Номер слайду 4

Якщо перебуваєте в школіПам’ятайте, що в школі за ваші життя та безпеку відповідають вчителі та адміністрація. Виконуйте їхні вказівки. Не намагайтеся самостійно та без дозволу вчителя залишити приміщення школи, щоб дістатися дому. Це може бути небезпечно. Якщо маєте можливість, зателефонуйте своїм рідним, щоб узгодити подальші дії. Якщо в районі вашої школи почався артилерійський обстріл, перечекайте його в безпечному місці під наглядом учителів. Домовтеся з рідними, щоб вони забрали вас додому, щойно з’явиться така можливість.

Номер слайду 5

Якщо перебуваєте вдома. Якщо на час бойових дій або обстрілів ви самі вдома, одразу зайдіть у безпечне місце та перечекайте небезпеку. Якщо ви живете в приватному будинку, то спустіться в підвал. Якщо у квартирі — заховайтеся в комірчину або ванну кімнату. Ці приміщення більш захищені та безпечні. Не забудьте прихопити із собою теплі речі та пляшку води. Невідомо, скільки часу доведеться чекати. Якщо з вами вдома молодші брати або сестри, заспокойте їх і подбайте про них. Їм також захопіть теплий одяг і пляшку води. Якщо маєте можливість, зателефонуйте близьким. Повідомте, що ви вдома. Не намагайтеся спостерігати з вікна чи балкона за перебігом подій. У жодному разі не фільмуйте обстріли на мобільний телефон, щоб потім похизуватися в соцмережах. Вас можуть сплутати з артилерійським спостерігачем або коригувальником, і наслідки можуть бути трагічні. Тримайтеся якомога далі від вікон. Поранення від уламків скла можуть бути не менш небезпечними, ніж від осколків.

Номер слайду 6

Якщо перебуваєте надворіЩойно почнуться бойові дії або обстріли, знайдіть укриття, щоб перечекати небезпеку. Якщо маєте змогу, негайно зателефонуйте батькам і повідомте про місце свого перебування. Домовтеся, щоб вони якнайшвидше за вами приїхали. Не намагайтеся дійти додому самостійно.

Номер слайду 7

Якщо перебуваєте надворі, а поблизу укриття немає: Місця можливого схову:підземні переходи;метро;будь-яка канава, траншея чи яма;широка труба водостоку (максимум на 3-4 метри);вздовж широкого бордюру чи парканудуже великий підвал під капітальними будинками старої забудови;оглядова яма відкритого гаража чи СТО;якщо в полі зору нема укриття , куди можна перебігти швидким кидком – просто ляжте на землю і лежіть, закривши голову руками.

Номер слайду 8

Не підходять для переховування і укриття:місця, де розміщена будь яка техніка яка може мати у собі легкозаймисте паливо та/або створювати велику кількість уламків;стіни офісів, магазинів та кафе – під час вибуху там утворюється дуже багато гострих скалок скла;серед горючих дерев’яних, пластикових, металевих тощо матеріалів (склади тари, штабелі, контейнери, будматеріали), ви можете опинитися в епіцентрі пожежі;водні об’єкти (фонтани, ставки, річки тощо) – вибух створює сильний гідроудар що призводить до закритих травм і контузій.

Номер слайду 9

ЯКЩО ПІД ЧАС ОБСТРІЛУ ВИ ЗНАХОДИТЕСЬ В ТРАНСПОРТІУ разі якщо обстріл застав вас у маршрутному таксі, трамваї, тролейбусі – вимагайте негайної зупинки транспорту, відбігти від дороги в протилежному напрямну від багатоповерхівок та промислових об’єктів і залягти на землю. Озирнутися і очима знайти більш надійне укриття неподалік. Якщо перші вибухи застали вашу сім’ю в автомобілі: НЕГАЙНО зупиняйте машину, відбіжіть якомога далі від дороги і швидко шукайте укриття.

Номер слайду 10

ПІСЛЯ ЗАКІНЧЕННЯ АРТИЛЕРІЙСЬКОГО ОБСТРІЛУЗачекайте приблизно 10 хвилин. Обережно підніміться, уважно огляньте місцевість навколо себе, пересувайтесь не кваплячись та уважно оглядайте маршрут руху, ноги ставте на вільну від уламків поверхню. Не піднімайте з землі жодних незнайомих вам предметів!Бойові елементи зазвичай розриваються під час падіння, але можуть вибухнути й пізніше, у руках – від найменшого руху або дотику!

pptx
Додано
27 квітня 2023
Переглядів
703
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку