Презентація для бінарного виховного заходу в 6 класі з теми "Проект "Іменник чи Noun?"

Про матеріал
Формувати в учнів комунікативну компетентність з урахуванням комунікативних умінь, сформованих на основі мовних знань і навичок; оволодіння уміннями та навичками спілкуватися в усній формі з урахуванням мотивів, цілей та соціальних норм мовленнєвої поведінки у типових сферах і ситуаціях; розвивати знання учнів про навколишній світ; розширювати словниковий запас учнів за темою; активізувати знання учнів щодо іменникa, Noun.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Яка роль іменників в українській та англійській мовах ?

Номер слайду 3

1. Іменник чи Noun ? Що ж це за така загадкова частина мови? 2. Іменник і Noun – гра чи реальність? 3. Чи побудуємо ми речення, не використавши іменників?

Номер слайду 4

самостійна частина мови; is an independent part of speech; називає предмет або особу; names a subject or a person; відповідає на питання хто? що? answers the questions: who? what? має рід; has a gender;

Номер слайду 5

змінюється за числами, відмінками. changes according to numbers and cases. виступає в реченні будь-яким членом речення, але найчастіше – підметом або додатком; it may be any member of a sentence, but more often it may be a subject or an object;

Номер слайду 6

Квітка – це прекрасна річ . Flower is a beautiful thing.

Номер слайду 7

Гра «Схованка» Л Я N D L O Л Ь O L U N К А S К Ш L O C О Л А O H

Номер слайду 8

Гра «Схованка» Л Я N D L O Л Ь O L U N К А S К Ш L O C О Л А O H

Номер слайду 9

Гра «Я - конструктор» Рукавичка Snowball

Номер слайду 10

Гра «Я – архітектор» Ліс Ліс Ліс Ball ball ball

Номер слайду 11

Гра «У світі загадок» 1. Хто вранці ходить на чотирьох ногах, удень – на двох, а ввечері – на трьох? 2. This coloured chalk In a holder of wood For drawing and writing Is perfectly good.

Номер слайду 12

3. Ріжуть мене ножакою, Б’ють мене ломакою; За те мене отак гублять, Що всі мене дуже люблять.

Номер слайду 13

Гра «Словечко, де ти є?»

Номер слайду 14

 Д І Т  И  М   Р І  Я    С О  Н  Ц  Е   Д И  Т  И  Н С  Т   В  О    З Н  А  Н  Н Я   Ж И Т  Т  Я    У Р  О  К

Номер слайду 15

Номер слайду 16

l o s

Номер слайду 17

Чи змогли б ви, не використовуючи іменників, утворити зв'язне висловлювання? Ні Не знаю Так 70% 20% 10% Учні 6 – А класу ЕНВК №1

Номер слайду 18

Ні Не знаю Так 93 % 5 % 2 % Учні 6 – А класу ЕНВК №1

Номер слайду 19

Потім вона повела її туди. Як тут було гарно: багато усіляких їх на будь-яку її. Вона стрибала від них і гралася серед них, поки воно не сіло за високими вишневими ними. Потім її поклали у гарненьке нього з червоними шовковими ними, набитими блакитними ними. Вона заснула, і їй снилися вони, які може бачити хіба що вона у ньому.

Номер слайду 20

Чи ти задумувавсь, відкіль оті У нашій мові злитки золоті? Як намистини, диво калинове – Частини мови! Який співець, поет, Який письменник Уперше слово вигадав – іменник!

Номер слайду 21

Іменник! Він узяв собі на плечі Велике діло – визначати речі, - Ім'я, найменування і наймення: Робота. Біль. І радість, і натхнення.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Даруємо вам саме серце цього букету!

Номер слайду 24

«Коли забув ти рідну мову, Яка б та мова не була —  Ти втратив корінь і основу Ти обчухрав себе дотла» (Дмитро Білоус) Білоус Дмитро Григорович (1920 – 2010)

Номер слайду 25

Гура С.В., яка підбирала інформацію, оформляла, до проекту в гості зазивала. Ліпецька І.В., яка редагувала, консультувала.

ppt
До підручника
Англійська мова (для спеціалізова-них шкіл з поглибленим вивченням англійської мови) 6 клас (Калініна Л.В., Самойлюкевич І.В.)
Додано
30 квітня 2020
Переглядів
714
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку