Презентація для учнів

Про матеріал
Цей ресурс допоможе вчителю розказати здобувачам освіти про екологічні проблеми України та способи подолання їх
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Це все наші спільні проблеми

Номер слайду 3

Найбільш вагомі ресурси,які спричиняють викиди шкідливих речовин Промисловість Транспорт Опалювальні системи

Номер слайду 4

Статистичні дані Найбільш забруднене повітря у Донецькій і Дніпропетровській областях. Найчистіше у Чернівецькій області і Севастополі. Загалом за рік у атмосферу надходить понад 7млн 210 т.шкідливих речовин!

Номер слайду 5

Вплив техніки на навколишнє середовище В результаті спалювання паливних ресурсів в атмосферу планети щорічно викидається: 22 млрд т двооксиду 150 млн т сірчаного газу

Номер слайду 6

М.Бердяєв вважав,що негативна роль техніки проявляється тоді,коли техніка змінює цілі життя Вчений писав:”Техніка хоче оволодіти духом людини і перетворити його в раба.”

Номер слайду 7

Щорічна світова промисловість скидає в річки понад 160 шкідливих стоків. В результаті скиду стічних вод змінюються фізичні властивості води.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Катастрофа,що спричинена руйнуванням 4 енергоблоку Чорнобильської АЕС Внаслідок катастрофи на території України забруднено 12 областей,86 адміністративних районів,2311 населених пунктів,де проживає 2млн 600тис. жителів,у тому числі-600тис. дітей.

Номер слайду 10

Кислотні дощі Кислотний дощ – це оксиди сірки й азоту, що потрапляють в атмосферу, сполучаючись з вологою,утворюють дрібні краплі сірчаної і азотної кислот

Номер слайду 11

Дерева – це “зелені легені“ нашої планети. Вирубування дерев призводить до меншої концентрації кисню в повітрі,який виробляють зелені рослини при фотосинтезу.

Номер слайду 12

ЛЮДИ ЗУПИНІТЬСЯ!

Номер слайду 13

Покоління відходить й покоління приходить,а земля віковічно стоїть.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ppt
Додано
7 квітня 2023
Переглядів
162
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку