Презентація до дня Толерантності "Толерантність врятує світ!"

Про матеріал
Презентація містить матеріал для проведення виховної години до дня Толерантності: емоційне налаштування на урок, ребус, вправи на розвиток толерантності, малюнки на прояви толерантності, підсуиок заняття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

16 ЛИСТОПАДАМІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРАНТНОСТІПідготувала: вчитель початкових класів Півень О. М. Толерантність врятує світ!

Номер слайду 2

Емоційне налаштування Знову день почався, діти. Всі зібрались на урок?Тож пора нам поспішати – Кличе в подорож дзвінок. А урок наш незвичайний –Грою всі його зовуть.І щоби він був цікавим. Ти активним мусиш буть.

Номер слайду 3

Поведінка — це дзеркало, у якому кожен показує свою подобу. (І. Гете) Людина, яка робить інших щасливими, не може бути сама нещасною.  Гельвецій, французький філософ. Емоційне налаштування

Номер слайду 4

Розгадай ребус.

Номер слайду 5

Що таке толерантність?

Номер слайду 6

Що таке толерантність?

Номер слайду 7

У перекладі з латинської «tolerance» означає «терпіння». Толерантність означає терпимість до інших думок, поглядів, традицій. Толерантність – це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Що таке толерантність?

Номер слайду 8

Т – терплячий. О – особливий. Л – лагідний. Е – енергійний. Р – рівноправний. А – активний. Н – надійний. Т – терплячий. Н – незалежний. І – ідеальний. С – співчуваючий. Т – товариський. Ь. Вправа «Асоціативний ряд»На кожну літеру слова назвати рису характеру, притаманну толерантній людині.

Номер слайду 9

Розглянь малюнки. Які прояви толерантності ви тут бачите?1 23 4

Номер слайду 10

1. «Оплески»Попрошу встати тих, хто вміє:• кататися на роликах;• вишивати;• складати вірші;• грати в футбол;• танцювати;• плавати і т. д. Всі інші учні аплодують. Вправи на розвиток толерантності.

Номер слайду 11

2. «Це здорово!»По черзі скажіть про будь-яке вміння чи таланті, наприклад,«Я вмію танцювати»«Я вмію співати»«Я вмію стрибати через калюжі» «Я вмію розповідати страшилки». У відповідь всі повинні хором відповідати «Це здорово!» і одночасно піднімати вгору великий палець. Вправи на розвиток толерантності.

Номер слайду 12

05.11.20233. Гра: «Відгадай хто я»З зав’язаними очима дитина має по рукам, волоссі здогадатися хто це. Скажіть складно було здогадуватися з зав’язаними очима?А ви знаєте, що насправді є такі люди, які не бачать з народження, або впродовж життя втратили зір і вони не можуть бачити сонце інших людей, як ми з закритими очима. Вправи на розвиток толерантності.

Номер слайду 13

4. Гра: «Біб»Всі виходять. Один повертається, хтось з гурту має сказати біб, а той хто відвернутий має вгадати чий голос. Якщо вгадав чий голос, вгадує ще раз, якщо ні то вгадує інший учасник. Скажіть складно було відгадувати?Так дійсно складно жити з такою недугою і незвично і цікаво спілкуватися. Вправи на розвиток толерантності.

Номер слайду 14

Діти, давайте запишемо цінності, які ви візьмете у життя - добрі наміри, якості. Підсумок заняття.

Номер слайду 15

Наша земля - це місце, де ми можемо любити один одного, дотримуватися традицій і вірити, що ТОЛЕРАНТНІСТЬ ВРЯТУЄ СВІТПідсумок заняття.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дубина Лідія Володимирівна
    Дякую за чудову презентацію !
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 листопада 2023
Переглядів
2066
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку