Презентація до "Дня захисників і захисниць" 2022 р.

Про матеріал

Виховна година для учнів старших класів з нагоди відзначення 14 жовтня 2022 року Дня захисника і захисниць. Все буде "УКРАЇНА"!!!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Українці 14 жовтня пов’язують з багатьма подіями. Перш за все, 14 жовтня православні та греко-католики відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Його суть – ідея заступництва Божої Матері.  Вважається, що в цей день військо давніх русинів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ’я – Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у гарячій молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця, за оповіданнями, з’явилася перед людьми та вкрила їх своєю покровою, зробивши їх невидимими для ворогів.

Номер слайду 3

Історія свята 14 жовтня стало державним святом з 2014 року на тлі посилення в суспільстві ідей декомунізації і збройної агресії Росії на Донбасі. Свято запровадив своїм указом на той час президент України Петро Порошенко. Водночас він скасував святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого, який в СРСР був Днем Радянської армії та Військово-морського флоту. Датою свята не випадково обрали 14 жовтня, адже цього дня відзначають також День українського козацтва. 14 липня 2021 року Верховна рада перейменувала свято на "День захисників і захисниць України", відзначивши вагому роль українок в захисті країни. Станом на початок вересня поточного року було відомо, що в українській армії наразі служать більше 50 тисяч жінок, 37 тисяч є військовими, а 13 тисяч працюють в армії на цивільних посадах, приблизно 5 тисяч захисниць (зокрема, офіцерки) знаходяться на передовій.

Номер слайду 4

Слова «Слава Україні  - Героям слава» наразі набули особливого значення, вони адресовані тим, хто зі зброєю в руках захищає нашу державу. 

Номер слайду 5

Вони на захисті нашої держави

Номер слайду 6

Вони на захисті нашої держави

Номер слайду 7

Вони на захисті нашої держави

Номер слайду 8

Нас підтримує увесь цивілізований світ

Номер слайду 9

Нас підтримує увесь цивілізований світ

Номер слайду 10

14 жовтня 2022 року, до Дня захисників і захисниць України, в рамках Всесвітньої кампанії Defending. Ukraine у 50 містах світу заплановано 50 мітингів. Про це повідомили в Communities Army Of Ukraine. "Україна – щит Європи та всього цивілізованого світу. Наша держава та її воїни ведуть війну проти російського агресора і захищають не тільки себе, але й всю Європу, США та всі демократичні країни від наступу загарбницьких сил тиранії і диктатури. Українські захисники й захисниці сьогодні уособлюють героїзм та відвагу воїнів багатьох поколінь, воїнів різних країн – усіх, хто протягом століть боронив ідеали свободи, відстоював державність і виборював незалежність"Нас підтримує увесь цивілізований світ

Номер слайду 11

До Дня захисників і захисниць України ініційовано створення віртуальної дошки подяки від дітей захисникам України Ініціатива спрямована на підтримку захисників України, які є прикладом мужності та відваги для дітей. До заходу можуть долучитися всі охочі: діти, батьки, педагоги. Дошка буде активною та доступною для розміщення записів до 14 жовтня включно. Далі найбільша електронна листівка буде передана захисникам. Щоб доєднатися до ініціативи та подякувати тим, хто захищає Україну, кожен охочий може розмістити слова вдячності і підтримки захисникам та захисницям, що щоденно боронять Україну. Приймаються власні малюнки та текст.

Номер слайду 12

Все буде “Україна”

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Осадча Ольга Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Карпенко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 жовтня 2022
Переглядів
4960
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку