Презентація до години спілкування " Дивись не забудь - людиною будь"

Про матеріал
Презентація до години спілкування "Дивись не забудь - людиною будь" Корисна для виховної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Привітний – той, що виявляє доброзичливість, привітність. Бути привітним – значить радіти іншому. доброзичливим – бажати добра.

Номер слайду 4

ОЗУМІВ СОКРИВОДИТОИ ОУМОІЙ ВОИБАОЧИТИОСЯ Зумів скривдити – умій вибачитися

Номер слайду 5

Ситуація 1. Зима. Дідусь ішов по тротуару, посковзнувся і впав. Петрик підійшов до дідуся, допоміг йому піднятися. - Які риси характеру притаманні такому хлопчику? Ситуація 2. Зима. Діти катаються з гірки на санках. Одна дівчинка упала. Коля і Валя пройшли мимо. Олег зупинився, подав руку, допоміг обтрусити одяг від снігу. Кого з хлопчиків можна назвати чуйним? Щоб ви зробили на їхньому місці?

Номер слайду 6

Ситуація 3. Тато купив яблука. Вони були дуже запашні. Наталя знала, що бабуся дуже любить яблука. Дівчинка набрала повний кошик яблук. Нести було важко. Сил у дівчинки не вистачало. “ Що ж робити? ”, - подумала вона. Як ви гадаєте, чи донесла дівчинка яблука бабусі. Уявіть, що буде далі і розкажіть. Ситуація 4. Хлопчик поспішає до школи. А тут бабуся, старенька – старенька, просить перевести її через дорогу. “ Що ж робити?”, - подумав Сергій, - Якщо я буду вести, а вона дуже помаленьку йде, то я спізнюся до школи. Але якщо я її відмовлю з нею може трапитися лихо? - А що ви порадите? Ситуація 5. Тато дає хлопчикові коробку цукерок і іграшку. У Вови день народження. Мама і тато купили йому в подарунок іграшкового ведмедя та цукерки, щоб він пригостив дітей у дитячому садку. Що зробить Вова з цукерками? Який настрій у Вови? З чого він радіє? Як би ви повелися на його місці?

Номер слайду 7

Не нарікай на глухість душ людських І не гостри в злобі на них зубів… А ти, що людям доброго зробив, Що вимагаєш доброти від них? 2. Лікуймо наші зболені серця, Лікуймо наші душі зачерствілі, Несімо правди непогасний стяг – І кривда в нашу долю не поцілить. Є спасіння від недуг людських – Джерела віднайдімо лиш цілющі… Мов подорожником торкнімося до них й добром розквітнуть й просвітліють душі Скропімо серце щире, не черстве Людського милосердя еліксиром. Воно хоч кволе, знову оживе, У справедливість й людяність повірить.

ppt
Додано
9 жовтня 2023
Переглядів
329
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку