Презентація до години спілкування "Шкідливі звички і їх вплив на здоров"я"

Про матеріал
Презентація до години спілкування з превентивного виховання на тему "Шкідливі звички і їх вплив на здоров"я" з дітьми 3 -4 класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Година спілкування. Шкідливі звички і їх вплив на здоров’я

Номер слайду 2

Нема нічого кращого на світі,Ніж дивне щастя жити на ЗемліВ здоров’ї, кожній квіточці радітиІ посміхатись навіть уві сні. Безцінний скарб, що ми здоров’ям звемо,Із юних літ нам треба берегти. Адже нічого більше нам не треба, Щоб тільки всі були здорові ми.

Номер слайду 3

Держава дбає про ваше здоров’я. Якщо у вас спитати, що для вас найдорожче, ви відповісте:життя та здоров’я. Від здоров’я залежить і ваш настрій, і успіхи в навчанні. Змалечку батьки привчають вас бути ввічливими, добрими. А яких корисних звичок ви набули за прожиті вами роки?

Номер слайду 4

Спосіб життя – це сукупність звичок людини. Звичка –це спосіб поводитись не замислюючись, що, як і чому ти робиш.

Номер слайду 5

Англійський філософ Томас Пен уважав, що в людства є три вороги, які забирають більше життів і приносять більше лиха, ніж усі війни разом узяті. Це алкоголізм, тютюнокуріння та наркоманія.

Номер слайду 6

Куріння, пристрасть до спиртного шкодять здоров’ю. Якщо алкоголь для дорослих у малих дозах не шкідливий, то для дітей це отрута. Бувають випадки, коли підлітки чи дорослі навмисне привчають дітей до сигарет, спиртного чи наркотиків, щоби потім використовувати їх як злодіїв, жебраків, шахраїв. Найдорожчий скарб у житті - це здоров’я. Не дарма в народі кажуть, що за гроші здоров’я не купиш.

Номер слайду 7

Куріння - шкідлива звичка. Тютюновий дим містить понад 1200 шкідливих речовин, найсильнішою з яких є нікотин. У людини, яка закурила вперше, виникає гостре отруєння: слинотеча, нудота, збліднення, прискорення пульсу, шум у вухах, посилене потовиділення, задишка, тремтіння рук і ніг У результаті систематичного куріння виникає подразнення слизової оболонки ротової порожнини, з`являються запалення дихальних шляхів, розлади пам`яті, погіршується зір. Курці частіше хворіють на рак легенів.

Номер слайду 8

У людини, яка вживає спиртні напої, з дії постійно виходять мільйони клітин і капілярів - цілі частини мозкової тканини перестають існувати. Алкоголь згубно впливає на здоров`я людини. Серед причин смертності алкоголізм на третьому місці.

Номер слайду 9

Наркоманія - хворобливий потяг до вживання наркотиків. Інколи підліткам хочеться відчути себе дорослими. Цікавість, недостатність знань про шкідливість наркотиків, пустощі призводять до рабської залежності від наркотиків. При цьому з`являються занепад сил, безсоння, утрата апетиту, схуднення. Шкіра стає жовтувато-сірою. Обличчя вкривається зморшками. Слабшають розумові здібності. Звужується коло інтересів, знижується працездатність, погіршується пам`ять, зникає почуття відповідальності. Наркоман починає обманювати, красти. Наркоманія - важка хвороба, яка викликає серйозні зміни у здоров`ї, стає причиною інвалідності або смерті в молодому віці. Вік життя наркоманів у середньому на 20–25 років менший, ніж у нормальних людей.

Номер слайду 10

найдорожчий скарб - це здоров’я. Воно як свічка, поки горить – тепло та затишно. Вигорить свічка - зникне життя. За гроші можна купити будинок, та не купиш затишок. За гроші можна купити ліжко, та не купиш сон. За гроші можна купити взуття, та не купиш рухливість ніг. За гроші можна купити ліки, та не купиш здоров’я.

Номер слайду 11

Китайський філософ Лао-цзи сказав: "Той, хто може подолати іншого, - сильний, той, хто може подолати себе, - могутній".

Номер слайду 12

Здоровому способу життя - "Так!". Шкідливим звичкам - "Ні!". зберемо всі потрібні "камінці мудрості" до купи та побудуємо міцну, світлу, чисту та здорову "тілесну оселю" для свого майбутнього життя.

pptx
Додав(-ла)
Гужеля Ніна
Додано
10 травня 2021
Переглядів
972
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку