Презентація до інтелектуальної гри "Здорові діти - здорова нація"

Про матеріал

Ця презентація складена доі Інтелектуальної рольової гри «ЗДОРОВІ ДІТИ – ЗДОРОВА НАЦІЯ» (Для учнів 8-11 класів)

Мета: Поглибити знання учнів про корисні та шкідливі звички; виховувати в учнів негативне ставлення до вживання алкогольних напоїв, тютюнокуріння та наркотиків, бажання і вміння вести здоровий спосіб життя, критично ставитися до своїх нега­тивних вчинків; формувати свідоме ставлення до власного здоров'я й усвідомлення особистої відповідальності за нього, спонукати учнів до роздумів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтелектуальна рольова гра «ЗДОРОВІ ДІТИ – ЗДОРОВА НАЦІЯ» Майбутнє наше — то лиш наша справа, Лиш наших рук, і совісті, й ума. Кивать на когось — ми не маєм права. Та і кивать на кого нам нема!

Номер слайду 2

Поглибити знання учнів про корисні та шкідливі звички; виховувати в учнів негативне ставлення до вживання алкогольних напоїв, тютюнокуріння та наркотиків; бажання і вміння вести здоровий спосіб життя, критично ставитися до своїх негативних вчинків; формувати свідоме ставлення до власного здоров'я й усвідомлення особистої відповідальності за нього, спонукати учнів до роздумів.

Номер слайду 3

Корисні та шкідливі звички Корисні звички - це корисна для здоров`я поведінка, яка стала для людини постійною та звичною Шкідливі звички - це звички, що негативно впливають на здоров`я та розвиток людини.

Номер слайду 4

Анкета «Що я знаю про шкідливі звички» Правильні варіанти відповідей: 1. б, г. 2. в, г. 3. а, в. 4. б, в. 8 балів – учень має чіткі уявлення про наслідки шкідливих звичок. 7-5 балів – загалом учень знає про шкідливий вплив алкоголю, тютюну та наркотиків на організм людини, але не має уявлення про конкретні наслідки вживання цих небезпечних речовин. 4-0 балів – учень потребує особливої уваги з боку педагогів та батьків і додаткової роз'яснювальної роботи щодо наслідків шкідливих звичок.

Номер слайду 5

Вправа «Стіна здоров’я»

Номер слайду 6

допомога старшим; утримання в порядку кімнати, робочого столу; ранкова гімнастика; загартовування; туристичні походи; заняття спортом, хобі, колекціонуванням; правильне і регулярне харчування; прогулянки на свіжому повітрі; читання книжок;

Номер слайду 7

наркоманія; надмірне вживання солодкого; тютюнокуріння; тривале сидіння за комп’ютером; безрежимний розпорядок дня; токсикоманія; тривалий перегляд телепередач; вживання алкоголю; харчування у Fast-food, постійні перекуси; безлад в кімнаті та на робочому місці;

Номер слайду 8

Куріння При палінні в організм людини потрапляє нікотин – одна із найнебезпечніших отрут рослинного походження. Він погіршує пам'ять, викликає головний біль, розлад травлення, погіршує роботу всього організму та скорочує життя. У тютюновому димі містяться небезпечні речовини: нікотин; чадний газ; вуглекислий газ.

Номер слайду 9

Вправа «Мозковий штурм» Чому люди палять Чому люди не палять Модно Щоб бути дорослим За компанію Щоб бути «як усі» Не впевнені в собі Бачать з дитинства як палять батьки і вважають це за норму Наслідують друзів Подобається дозволяє відчувати себе більш дорослим Щоб бути здоровим Знають про шкідливий вплив тютюну Мають сильну волю, характер Прагнуть не мати шкідливих звичок Не наслідують інших Не подобається та ін.

Номер слайду 10

У курців : Нездоровий вигляд волосся Втрата слуху Захворювання серця Бронхіт Рак легенів та інших органів Жовті пальці Жовтуватий колір шкіри, зморшки Погіршення зору та захворювання очей Жовті зуби, неприємний запах з роту Виразка шлунку Запалення вен, артерій і нервів у ногах

Номер слайду 11

Вживання алкоголю Постійне вживання алкогольних напоїв (горілки, коньяку, вина, пива, слабоалкогольних напоїв тощо ) у значних кількостях призводить до виникнення залежності, що потім стає небезпечним захворюванням, яке називається АЛКОГОЛІЗМ

Номер слайду 12

Вплив алкоголю на організм людини Хвора печінка Порушення роботи серця Порушення розумових здібностей Руйнування особистості Руйнування всіх органів та тканин організму Зниження загальної фізичної сили та витривалості

Номер слайду 13

Але запам'ятайте: 330 мл пива (одна пляшка), 150 мл вина (один келих) і 50 мл горілки (одна чарка) містить однакову кількість алкоголю. Для смерті людини достатньо дози, якої не витримає серце або не знешкодить печінка.

Номер слайду 14

Захист проектів

ppt
Додано
14 листопада 2018
Переглядів
1837
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку