Презентація до першого уроку в 4 класі « Мій сонячний дім – моя Україна »

Про матеріал

Презентація до першого уроку в 4 класі « Мій сонячний дім – моя Україна ». Цікава інформація та завдання, ігри та вікторини допоможуть зробити перший урок яскравішим та насиченішим.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мій сонячний дім – моя Україна 4 клас Гончаренко Людмила Петрівна вчитель початкових класів

Номер слайду 2

Гра «Так чи ні, я чи не я» Усі за літо відпочили? А набралися ви сили? У школу всі із вас хотіли? Хто улітку грався? Ну, а хто купався? А хто букви всі забув? Хто допомагав матусі? Хто книжку нову прочитав? А хто лише в м’яча ганяв? А хто загадку зможе відгадати?

Номер слайду 3

Подорож славною Україною Станція 1. Україна – рідний край. Станція 2. Візитка України. Станція 3. Народні символи держави. Станція 4. Ми – творчі діти України. Станція 5. . Мій край – моя історія жива. Станція 6. Перлина - Україна! Ти для нас одна єдина!

Номер слайду 4

Перегляд відео “Я люблю Україну!”

Номер слайду 5

Україна Є багато країн на землі, В них – озера, річки і долини. Є країни великі й малі, Та найкраща завжди Батьківщина.

Номер слайду 6

Асоціативний кущ Моя Україна – це …

Номер слайду 7

Мозковий штурм Скажіть, будь ласка, а як у світі, люди з інших країн, навіть ніколи не побувавши в Україні,  зможуть впізнати нашу Батьківщину? Як ви гадаєте?

Номер слайду 8

Україна – одна з найбільших держав Європи.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Прапор – це державний символ, Він є в кожної держави, Це для всіх – ознака сили, Це для всіх – ознака слави. Синьо-жовтий прапор маєм: Синє небо , жовте жито Прапор свій оберігаєм,- Він – святиня , й діти знають

Номер слайду 11

Наш герб – тризуб, Це воля , слава й сила; Наш герб- тризуб. Недоля нас косила , Та ми зросли , ми є , Ми завжди будем, Добро і пісню Несемо людям.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Гімном України є пісня “Ще не вмерла України”. Його автори: Поет Петро Чубинський Композитор Михайло Вербицький

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Держава – це дім, у якому живе народ. 24 серпня 1991 року прийнято Акт проголошення незалежності України, за яким Україна є самостійною демократичною державою.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Державний прапор України Державний Прапор України затверджено Постановою Верховної Ради України від 28 січня 1992 року. У серпні 2004 року Президент Л. Кучма підписав Указ про встановлення Дня Державного Прапора України, який святкується щорічно 23 серпня. Національний Прапор України синьо – жовтого кольору. Жовтий колір – це колір пшеничної ниви, колір зерна, хліба, що дарує життя всьому сущому на землі. Колір сонця, без лагідних променів якого не дозрів би, не колосився б життєдайний хліб. Блакитний, синій – колір ясного, чистого, мирного неба, де живе – розкошує, приносячи радість усім, жовтогаряче сонце! А без матері – води не заколосився б хліб. Отже, колір води. Синє небо над золотою нивою – ось який прекрасний зміст вкладає у національні кольори кожен українець. До прапора виявляють пошану, схиляючи голову чи вклоняючись, а часом і стають на одне коліно. Військові віддають прапорові честь.

Номер слайду 20

Наш прапор Небеса блакитні сяють з глибини, А пшеничні й житні мерехтять лани. Образ цей не зблідне, хоч минуть жнива, Це знамено рідне – злото й синява. Прапор наш, як літо, в сонці майорить – По долині жито, по горі блакить. Д. Павличко

Номер слайду 21

Гронування “Кольори прапора” Синій ? о

Номер слайду 22

? Жовтий

Номер слайду 23

Державний Герб України Герб – це офіційна емблема держави, що зображується на грошових знаках, печатках, на офіційних вивісках державних установ, навчальних закладів. Герб означає в перекладі з німецької “спадщина” Сучасний Герб України символізує спорідненість поколінь, мир і творчу працю українського народу.

Номер слайду 24

Наш герб – тризуб, Це воля, слава й сила; Наш герб – тризуб. Неволя нас косила, Та ми зросли, ми, є, Ми завжди будем, Добро і пісню Несемо ми людям. Н.Поклад

Номер слайду 25

Гімн – це урочиста пісня, виконання якої пов'язане зі святковими урочистостями, офіційними державними заходами, військовими парадами (муз. М. Вербицького, слова П.Чубинського).

Номер слайду 26

1. (іменник) Україна 2. (2 прикметника) … … 3. (3 дієслова) … … … 4. (фраза із чотирьох слів) … … … … (синонім до першого слова) …

Номер слайду 27

1. Україна 2. Тополина, найдорожча. 3. Дивує, зворушує, захоплює 4. Україна – це мій дім. 5. Батьківщина 

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Державний Гімн Слова палкі, мелодія врочиста, - Державний Гімн ми знаємо усі. Для кожного села, містечка, міста – Це клич один з мільйонів голосів. Це наша клятва, заповідь священна, Хай чують друзі й вороги, Що Україна вічна, незнищенна, Від неї лине світло навкруги. Н. Поклад

Номер слайду 30

Конституція – це Основний Закон держави. Нова Конституція України була прийнята 28 червня 1996 року. Конституція України складається з п'ятнадцяти розділів.

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Народні символи України Рослинні символи верба дуб тополя калина чорнобривці любисток барвінок мальва

Номер слайду 34

Тваринні символи тур кінь зозуля лелека журавель соловейко ластівка

Номер слайду 35

Український національний одяг Вишиванка; Віночок; Шаровари; Пояс та чоботи.

Номер слайду 36

Байда Вишневецький; Іван Сірко; Петро Канашевич – Сагайдачний; Богдан Хмельницький; Іван Мазепа; Іван Гонта; Максим Залізняк; Устим Кармелюк. Імена славних звитяжців – героїв, які віддали своє життя за щастя народу України

Номер слайду 37

Діячі науки, культури і мистецтва, які звеличали нашу державу своїм талантом Тарас Шевченко; Леся Українка; Іван Франко; Соломія Крушельницька; Іван Козловський; Оксана Петрусенко; Михайло Грушевський.

Номер слайду 38

Видатні спортсмени, які своїми рекордами прославили Україну Брати Клички; Яна Клочкова; Василь Вірастюк; Андрій Шевченко.

Номер слайду 39

“Розсипанка” Горобчики тут побували, Дзьобиками літери поскидали. Потрібні букви в ряд складеш – про Україну вірш знайдеш. Х*ч м*л*й я, не*ел*кий, з*т* д*б*е *н*ю, щ* к*ай р*д*ий – Ук*а*н*, я ї* к*х*ю. (П. Тичина)

Номер слайду 40

Хвилина мовчання на честь загиблих на майдані – «небесна сотня» воїнів української армії та мирних мешканців під час подій, що відбуваються на сході України.

Номер слайду 41

Ми – патріоти – дочки і сини Для твого блага все в житті здолаєм! Бо ти найкращий, краю мій ясний, Вітчизну й матір ми не вибираєм! 

Номер слайду 42

Метод «ПРЕС» Як ви думаєте, якими повинні бути люди, щоб запанували мир і щастя в нас на Україні? Я вважаю, що ... …тому, що... ... наприклад… Отже (тому), я переконаний...

Номер слайду 43

Не ділімо цю землю, Не ділімо це небо, Не ділімо хатини Й сім'ї не ділімо! Бо ми - браття, єдині В українському слові, В українськім коріння, В українській любові!

Номер слайду 44

Перегляд відео “Перлина - Україна!”

Номер слайду 45

Я знав… Я дізнався… Я зрозумів, що… Вправа «Мікрофон». 

Номер слайду 46

Аукціон слів (дібрати ознаки) Батьківщина Україна

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шикута Вікторія Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
15 серпня 2018
Переглядів
5159
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку