Презентація до сценарію виховної години: Життя – це найвища цінність!!! Птах народжується, щоб літати – а людина, щоб бути щасливою!!!

Про матеріал
Пропонується презентація до сценарію виховної години для того, щоб вихованці змогли ознайомитись: які права має дитина згідно конвенції ООН; що є причиною всіляких негараздів; які чинники подовжують і скорочують життя; як навчитись запобігати суїцидальній поведінці серед однолітків, цінувати власне життя, визначати життєві цінності й планувати майбутнє. Кожна людина сама створює своє майбутнє, здійснюючи вибір щодня.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Життя – це найвища цінність!!!Птах народжується, щоб літати – а людина, щоб бути щасливою!!!

Номер слайду 2

Конвенція ООН про права дитини. Прийнята та відкрита для підписання, ратифікації та приєднання резолюцією 44/25 Генеральної Асамблеї від 20 листопада 1989р. Набула чинності для України з 27 вересня 1991р. Освіта. Збереження індивідуальностіНа свободу думки і слова. Охорону здоров'я. На захист від примусової праціНа недопущення дискримінаціїСімейне піклування. На гідний рівень життя. Відпочинок

Номер слайду 3

Окремі питання проблемного життя підлітків. Соціально-економічне становище в країні. Економічна нестабільність. Проблеми сучасної сім'їГендерна нерівність у суспільстві. Домашнє насильство. Торгівля людьми (дітьми)

Номер слайду 4

Цінність часу. Один місяць. Одна хвилина Одна секунда. Один рік. Одна година. Один тиждень. Одна мілісекунда

Номер слайду 5

Заміжні жінки живуть довше незаміжніх? Ні. За опублікованими даними, в країнах колишнього Союзу, тривалість життя заміжніх жінок менша, ніж незаміжніх. Для чоловічого населення – з точністю до навпаки: одружені живуть довше неодружених. Бездітні жінки живуть довше  тих, хто народжував дітей? Ні. Жінки, що мають дітей, в середньому живуть довше. Люди, які мають братів і сестер, живуть довше? Так. Лише 7% людей, що виросли в багатодітних сім’ях, страждають від хвороб або депресії. Що ж до єдиних дітей, то понад 60% з них складають число хворих і передчасно померлих. «Одна дитина – не дитина»? Домашні тварини – кішки, собаки та інші – допомагають людям збільшити тривалість життя? Так. Згідно з дослідженнями, люди, які страждають на гіпертонічний або серцевий криз, живуть довше, якщо мають домашніх тварин.

Номер слайду 6

Аксіоми довголіття. Перша – активно трудитись. Причому це стосується як праці фізичної, так і праці розумової. Друга – потрібно бути аскетом в розумних межах. Комфортно-сите життя «деморалізуватиме» організм. І третя: всі довгожителі – оптимісти. Крім того, вони – люди доброзичливі і не егоїстичні. Звичайно, досягти зараз такого стану духу важко. Але хто намагається – довше живе.

Номер слайду 7

Те, що подовжує життя:: Амбіційність, організованість, сумлінність, які, як правило, є у працелюбів, подовжують їм життя мінімум на 4 роки. Зокрема, самодисципліна захищаєлюдину від наявності шкідливих звичок, робить людей (особливо жінок)більш Стійкими до стресів. Такі люди більш розсудливі та скрупульозні.

Номер слайду 8

Бажання допомагатиближнім подовжує життя!15 хвилин зарядки щодня подовжують життя на три роки. Щирий сміх подовжує життя. З'ясувалося, що наявність хороших друзів знижує ризик смерті в період з 70 до 80 років на 22%, в порівнянні з тими, хто мав близькі контакти тільки з дітьми або іншими родичами. Щастя продовжує життя

Номер слайду 9

Щасливі і позитивно налаштовані люди живуть довше. Раціональне використаннячасу дає можливістьта довше відпочивати Дослідження стверджують що люди дієві активні цілеспрямовані почуваються щасливими утричі частіше за бездіяльних і млявих.

Номер слайду 10

Даруй, бо коли даруєш, вивільняєш місце для емоцій.

Номер слайду 11

Дивуй, бо ніщо так не покращує емоційний стан, як щире подивування

Номер слайду 12

Одного разу синій птах несподівано влітає у вікно вашої кімнати і потрапляє у пастку. Щось вас приваблює, і ви вирішуєте залишити його у себе. Але, на ваше здивування, на наступний день птах змінює колір із синього на жовтий!! Це дуже незвичайний птах, що змінює колір кожної ночі – на ранок третього дня він стає яскраво-червоний, на четвертий день стає абсолютно чорним. Гра-діагностика «Синій птах»

Номер слайду 13

Якого кольору птах, коли ви прокидаєтеся на п’ятий день?Птах не змінює кольору, залишається чорним. Птах повертається до свого початкового синього кольору. Птах стає білим. Птах стає золотим

Номер слайду 14

Ті, хто сказав, що птах залишається чорним, дивляться на життя песимістично. Ви схильні вважати, що якщо ситуація ситуація одного разу погіршилася, то вона ніколи не покращиться. Можливо, вам необхідно спробувати думати у такому ключі: якщо все так погано, то гірше уже не буде. Пам’ятайте, немає дощу, який не закінчується, і немає ночі, після якої не настав би ранок.

Номер слайду 15

Ті, хто сказали, що птах знову став синім, практичні оптимісти. Ви вірите в те, що життя – це суміш хорошого і поганого, що не варто боротися з цією реальністю. Ви сприймаєте неприємності спокійно і дозволяєте всьому йти своєю чергою без зайвих переживань і стресу. Цей погляд дозволяє вам благополучно перенести хвилі бід і не давати їм віднести себе, захопити.

Номер слайду 16

Ті, хто відповіли, що птах став білим, під тиском ведуть себе спокійно і рішуче. Ви не витрачаєте час на хвилювання і нерішучість, навіть коли назріває криза. Якщо ситуація стає на довго поганою, тоді ви відчуваєте, що краще вчасно зупинити цю невигідну справу і пошукати інший шлях до своєї цілі, ніж зав’язнути в нікому не потрібному горі. Цей підхід означає, що все, ніби, проходить природно і по-вашому.

Номер слайду 17

Тих, хто сказав, що птах став золотим, можна описати словом: «безстрашний». Ви не знаєте, що таке тиск. Для вас кожна криза – це благо приємна можливість. Вас можна порівняти з Наполеоном, який сказав: «Неможливо – це не французьке слово». Але, будьте обережними, не давайте своїй безмежній впевненості взяти над вами верх. Грань між безстрашністю і безрозсудність дуже тонка.

Номер слайду 18

Бути щасливим – це вибір. Так само, як і бути нещасливим, - це також вибір. Його робимо ми. Своїми вчинками!

Номер слайду 19

Дякую за увагу!!!Посміхайтеся частіше

pptx
Додано
19 травня 2020
Переглядів
829
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку