Презентація до свята Стрітення Господнього

Про матеріал

У багатьох народів, зокрема і в нас ще до прийняття християнства, останній місяць зими завершував річний цикл. Це ж стосувалося і давніх римлян, у яких назва останнього місяця року означала «очищення» . Нею і сьогодні користується більшість європейців. В Україні, як і в Білорусі, офіційно закріпилось слово «Лютий».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Різдво

Номер слайду 3

Новий рік

Номер слайду 4

Водохреща

Номер слайду 5

15 лютого — Стрітення

Номер слайду 6

За народним повір’ям, саме 15 лютого зима начебто зустрічається з весною, а раніше, коли такої пори року ще не було, то — з літом.

Номер слайду 7

На Стрітення люди в церквах святять воду і свічки, які називали «громичними», бо запалювали їх і ставили перед образами під час грози, щоб оберегти людей і худобу від грому.

Номер слайду 8

По приході з церкви запалювали таку свічку, щоб весняна повінь не пошкодила посіви і щоб мороз дерева не побив. Саме від громичної свічки і свято мало другу назву — Громиця.

Номер слайду 9

Коли святили воду в церкві, селяни набирали її в нову, ще не вживану посудину, приносили додому і пильно берегли, бо цій воді приписувалася магічна сила.

Номер слайду 10

Обряд проводів зими

Номер слайду 11

Зустріч весни і зими

Номер слайду 12

Лютневий сніг весною пахне

Номер слайду 13

Подія, коли святі Симеон і Анна зустріли в храмі принесеного батьками Ісуса і прославили його, і називається святом Стрітення Господнього і святкується православною церквою як одне з найбільших свят.

Номер слайду 14

ppt
Додано
22 березня 2018
Переглядів
6068
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку