Презентація до уроку фізики у 7 класі з теми "Сила тертя"

Про матеріал

Презентація до уроку з теми " Сила тертя" Допоможе вчителю при підготовці і в проведенні уроку.Ознайомлення учнів з явищем тертя, введення поняття сили тертя, встановлення причин які викликають силу тертя, способи збільшення і зменшення сили тертя.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Сила Тертя. Мета: Ознайомитись з явищем тертя, сформулювати поняття сили тертя, встановити експериментально в чому полягають причини тертя, вияснити які види тертя існують , навчитись вимірювати силу тертя, розглянути способи зменшення і збільшення тертя.

Номер слайду 2

Сила тертя- це сила , яка виникає під час руху одного тіла по поверхні іншого , Яка прикладена до поверхні тіла , що рухається і напрямлена проти руху.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Сила тертя спокою- виникає між нерухомими твердими тілами-напрямлена паралельно стичним поверхням, протилежно силі , що хоче зрушити тіло з місця і рівна їй за величиною. Я дуже слабкий, щоб зрушити з місця цю коробку.

Номер слайду 5

Сила тертя кочення- виникає коли одне тіло котиться по поверхні іншого.

Номер слайду 6

Сила тертя ковзання- виникає в результаті ковзання одного тіла по поверхні іншого

Номер слайду 7

Силу тертя можна виміряти. Вимірюючи силу з якою динамометр діє на тіло при його рівномірному русі ми вимірюємо силу тертя.

Номер слайду 8

Науково-дослідницька лабораторія. Дослідження сили тертя ковзання. Мета: Експерементально підтвердити або спростувати висунуті гіпотези. Припущення І. Залежність сили тертя від площі стичних поверхонь. Припущення ІІ. Залежність сили тертя ковзання від ваги тіла. Припущення ІІІ. Залежність сили тертя ковзання від виду стичних поверхонь.

Номер слайду 9

Причини Тертя. Нерівні поверхніВзаємне притягування молекул

Номер слайду 10

Леонардо да Вінчі отримав наступні результати. --від площі не залежить- від величини навантаження залежить- від шорсткості поверхні залежить

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Формула для визначення сили тертя. Сила тертя залежить від поверхні руху, від маси тіла і не залежить від площі поверхні𝐹тер.=𝜇 𝑚𝑔Одиниця вимірювання сили тертя в СІ 1 Н 

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Як можна зменшити за необхідності силу тертя ковзання ?Відшліфувати поверхніЗмастити поверхніТертя ковзання замінити на тертя кочення. Колесо- один з найголовніших винаходів. Цей винахід пов’язаний із прагненням зменшити силу тертя.

Номер слайду 15

Як збільшити силу тертя?Збільшити навантаження. Збільшити шорсткість поверхні

pptx
Додано
1 квітня 2018
Переглядів
6877
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку