Презентація до уроку Indefinite Pronouns

Про матеріал
Займенники some/any/no означають деяку кількість і перекладаються як "декілька, трохи, якийсь".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Indefinite Pronouns. Неозначені займенники

Номер слайду 2

SOME/ANY/NO Займенники some/any/no означають деяку кількість і перекладаються як "декілька, трохи, якийсь".

Номер слайду 3

ANY і його похідні (anybody, anyone, anything, anywhere) вживаються в заперечних та питальних реченнях. SOME і його похідні (somebody, someone, something, somewhere) вживаються у стверджувальних реченнях. NO і його похідні (nobody, no one, nothing, nowhere) роблять речення заперечним.

Номер слайду 4

Вживання Someone/somebody/anybody/nobody- вживаємо,коли говоримо про людей. Something/anything/nothing – вживаємо, коли говоримо про речі Somewhere/anywhere/nowhere – вживаємо, коли говоримо про місце(географічно)

Номер слайду 5

Запам’ятайте!1. В англійській мові в реченні може бути тільки одне заперечення, тобто або ви вживаєте дієслово в заперечній формі або похідні від NO: Ex: I don’t see anybody. = I see nobody. 2. У реченнях, коли щось пропонується або є прохання, вживається слово some: Ex: Would you like some orange juice? (пропозиція) Ex: Can I have some sweets? (прохання)

Номер слайду 6

Як висновок : Займенник somebody вживається в стверджувальних та питальних реченнях (якщо прохання або пропозиція); Займенник anybody – в питальних, заперечних реченнях, а також в стверджувальних реченнях в значенні «будь-хто» , Займенник nobody – лише в заперечних реченнях. Ці займенники стосуються третьої особи однини і в теперішньому простому часі вимагають вживання у дієсловах суфікса – s.

pptx
Додано
9 серпня
Переглядів
48
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку