Презентація до уроку "Профілактика «шкільних» хвороб", курс "Здоров'я, безпека та добробут",5 клас НУШ. (За підручником Воронцової)

Про матеріал
У презентації розкрито питання "шкільних хвороб", таких як порушення зору та постави, надано рекомендації стосовно їх профілактики та правильного вибору наплічника.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Профілактика«шкільних хвороб»Інтегрований курс “Здоров’я, безпека і добробут” 5 кл., НУШПідготувала вчитель Запорізької гімназії №27 Остах Ю. В.

Номер слайду 2

Психологічна хвилинка. Вправа “Різні привітання”Привітаємось офіційно ( киваємо головою)Привітаємось як королева ( машемо долонькою)Привітаємось як дівчатка (повітряний поцілунок)Привітаємось як хлопці (даємо п’ять)

Номер слайду 3

На цьому уроці ви:

Номер слайду 4

Мозковий штурм. Як ви думаєте, що таке “шкільні хвороби”? Чому їх так називають?

Номер слайду 5

«Шкільні хвороби»«Шкільні» хвороби – захворювання, що діагностують у дітей шкільного віку (від 6 до 17 років). Захворювання опорно-рухового апарату. Захворювання органів зору

Номер слайду 6

Як зберегти зір?Зір — важливий канал отримання інформації з навколишнього світу. Найбільше навантаження на очі виникає під час:

Номер слайду 7

Як правильно читати? Сядьте зручно, розслабте м’язи спини та шиї. Тримайте книжку нижче від підборіддя. Кліпайте очима двічі на кожний рядок тексту (наприклад, на початку й у кінці кожного рядка). Не читайте на сонці, а також коли ви хворі або втомлені.

Номер слайду 8

Як правильно писати? Тримати спину рівно, не нахиляти корпус тіла під час письма. Ноги тримати на підлозі повною ступнею. Лікті покласти на парту/стіл. У процесі письма не перечитуйте щойно написаного. Стежте поглядом за кінчиком стержня ручки. Частіше кліпайте очима.

Номер слайду 9

Як зберегти зір?Вправи для збереження зору. Відскануйте QR-код або перейдіть за покликанням на вправи для збереження зору. Виконуйте ці вправи кожні 20-30 хвилин роботи за екраном

Номер слайду 10

Фізкульт-хвилинка Повтори за малюнками

Номер слайду 11

Постава і здоров’я. Хребет людини має 33 хребці. Кожен із них «лежить» на міжхребцевому диску, який нагадує мішечок із желе. Завдяки цьому людина може згинатися і розгинатися. Та якщо хребет часто і неприродньо викривлюється може виникнути сколіоз.

Номер слайду 12

Спробуйте виконати наступну вправу:

Номер слайду 13

Перевірте свою поставу. Станьте прямо у звичному для вас положенні і визначте, якими частинами тіла ви торкаєтеся стіни чи одвірка. Порівняйте результати з нормами правильної постави (потилиця, лопатки, сідниці, литки, п’яти)

Номер слайду 14

Поради по збереженню правильної постави

Номер слайду 15

Як обирати наплічник. Поради по вибору наплічника. Більше порад тут

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Самооцінка

Номер слайду 18

Дбайте про свою поставу та зір!

pptx
Додано
15 грудня 2023
Переглядів
459
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку