Презентація до уроку "Сільське господарство світу"

Про матеріал

Презентація до уроку "Сільське господарство світу" (розробку уроку шукайте на платформі) допоможе візуалізувати ваш урок і стане його чудовим доповненням. Використайте як є, або ж змініть на ваш розсуд. Основа є, а далі діло творчості)

Бажаю успіхів!)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сільське господарство світу. Географія основних зернових і технічних культур та виробництва продукції тваринництва. Зональність світового сільського господарства. Найбільші країни-виробники та країни-експортери сільськогосподарської продукціїПідготувала: Викладач географії ЦВПУ ім. Миколи Федоровського. Наталія Мамзенко

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Пшеницялідер світового зерноводства. Основні райони вирощування: СШАКанада. Аргентина. Австралія. Росія. Казахстан. Українакраїни ЄСКитайppt_x

Номер слайду 4

Рисосновний продукт харчування більшої частини населення ЗемліЗони інтенсивного вирощування: КитайІндіяІндонезія. Таїланд. Японія. Бразилія. Країни експортери: США, Японія, Італія, Австраліяppt_x

Номер слайду 5

Кукурудзаосновна кормова культура. Кукурудзяний пояс розміщений у СШАЕкспортери кукурудзи: США, Канада, Австралія, Бразилія, Аргентина

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Олійні культурисояарахісріпаккунжутгірчицяолійна пальмаоливкисоняшникppt_xppt_xppt_xppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 8

Найбільші виробники олійних: СШАІндія. Китай

Номер слайду 9

Бульбоплоди. Картопля - культура помірного поясу Північної культури. У світовому виробництві картоплі виділяються: Росія. Польща. Китай. СШАІндія. ФРН

Номер слайду 10

Тонізуючи культуричайкавакакао. Площі вирощування дуже обмежені. Виробництво налагоджено у країнах тропічних і частково субтропічних широт.

Номер слайду 11

Плодові та овочеві культури. Найбільші виробники фруктів: КитайІндія. Бразилія. СШАІталія

Номер слайду 12

Волокнисті культурильон(Росія, Білорусь)джут(Бангладеш)бавовник(країни Азії, Америки, Африки)натуральний каучук(Малайзія, Таїланд, Індонезія)

Номер слайду 13

Найбільші країни-споживачи органічної продукції: СШАНімеччина. Франція. Китай. Канада

Номер слайду 14

Тваринництво. Скотарство. Риба та морепродукти. Свинарство. Вівчарство. Птахівництво. Аквапродукти

Номер слайду 15

Скотарство. М'ясного напрямкуу країнах з посушливим і сухим кліматом(Індія, Пакистан, Аргентина)Молочно- м'ясного напрямкув умовах більш вологого клімату економічно-розвинених країн Європи та Північної АмерикиІнтенсивне виробництво: СШАЕкстенсивне виробництво: Аргентина, Автралія. Найбільше поголів’я худоби в : Індії, Бразилії, Китаї, США, Аргентині.

Номер слайду 16

Свинарство. Екстенсивно-пасовищне. Цілорічно-стійлове. Значне поголів’я свиней у : Китаї, Франції, Німеччині, Італії, Великій Британії, Росії, Україні, Польщі та США.

Номер слайду 17

М’ясне Яєчне. Птахівництво. Розвинене повсюди у зв'язку з збільшенням попиту на продукцію птахівництва. Забезпечує внутрішні потреби багатьох країн світу.

Номер слайду 18

Вівчарство. Поширене в усіх регіонах світу, проте переважає в напівпустельних і пустельних зонах. Найбільше поголів’я овець в: Австралії Новій ЗеландіїПівденній АфриціАргентиніТуреччиніВеликій Британії

Номер слайду 19

Виробництво риби і морепродуктів. Провідною акваторією рибного промислу є Тихий океан. Лідери рибальства: Китай. Перу. Чилі

Номер слайду 20

Вирощування, заморожування, засолення, оброблення, упаковка лосося переважає у НорвегіїВиробництво аквакультур. Форель експортується переважно з Данії

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Зональність світового сільського господарства. Агрокліматичні пояси світу. Холодний. Помірний. Субтропічний. Тропічний. Розвиток с/г обмежений недостатністю тепла і майже суцільним поширенням багатовікової мерзлоти. Землеробство можливе у закритому грунті. Розвивається оленярство. Помірний прохолодний (незначні ресурси тепла)скоростиглі культури - жито, ячмінь, овочі, рання картопля. Помірний теплий (підпояс масового землеробства) різноманітні культури, виноградарство, садівництво. Різні види тваринництва. Вирощують по 2 врожаї на рік. Узимку - культури помірного поясу (зернові, овочі), улітку - тропічні однорічні (бавовник), або багаторічні (оливи, цитрусові, чай, інжир)Неперервна вегетація рослин=>збір декількох врожаїв на рік (цукрова тростина, кава, какао, батат та ін.) Великі площі під пасовищами.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

У презентації використано текст підручника Географія 9 кл В. Ю. Пестушко, Г. Ш. Уварова, А.І. Довгань видавництво “Генеза” 2017р. Презентацію підготувала:викладач географіїДНЗ “Кіровоградське ВПУ №4”Мамзенко Н. О.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 24
Оцінки та відгуки
  1. Бєлая Оксана Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Кальченко Валентина Вадимівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Алдабаєва Лілія Володимирівна
    Дякую за цікаву презентацію!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Пушкар Анастасія Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Бокатая Наталья
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Обертинська Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  7. Горовий Іван
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  8. Стебліна Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  9. Аршулік Валентина
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  10. Новицька Лариса
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  11. Проценко Парасковія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  12. Богдан Іванна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  13. Островська Галина Омелянівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  14. Тихоненко Світлана Пилипівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  15. Гончарова Тетяна Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  16. Маринич Світлана Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  17. Гапон Алла Костянтинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  18. Яворовська Галина
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  19. Звоник Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  20. Бойченко Оксана
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
  21. Kachkovskaya Svetlana
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  22. Ухналь Людмила Дмитрівна
    Неможливо скачати, весь час якась реклама і інші сторінки відкриваються(((
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  23. Осипчук Людмила Миколаївна
    Дякую за презентацію. Творчості та креативу!
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  24. VALENTINA Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 21 відгук
pptx
Додано
11 липня 2018
Переглядів
35286
Оцінка розробки
4.9 (24 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку