Презентація до уроку української літератури, 5 клас "Зірка Мензатюк. «Таємниця козацької шаблі» - пригодницька повість сучасної письменниці"

Про матеріал
Презентація до уроку української літератури "Зірка Мензатюк. «Таємниця козацької шаблі» - пригодницька повість сучасної письменниці"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Самоналаштування. Я зможу сьогодні добре працювати на уроці!Я думаю, замислююсь!Я – особистість творча!Я бажаю всім однокласникам успіхів на сьогоднішнім уроці!

Номер слайду 2

Номер слайду 3

«Таємниця козацької шаблі» – пригодницька повість сучасної письменниціЗірка Мензатюк

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Теорія літератури Повість – це великий розповідний прозовий твір, у якому широко змальовано життя одного або кількох героїв протягом тривалого або важливого за подіями часу. Ознаки повісті:прозова мова;великий обсяг;декілька або багато героїв;розповідь про події.

Номер слайду 8

Теорія літератури Пригодницьким називається той твір, зміст якого наповнений великою кількістю пригод і незвичайних подій.

Номер слайду 9

Козацька шабля

Номер слайду 10

Козацька шабля

Номер слайду 11

Так ось який він, цей форт Тараканівський! Вритий у землю, мов кротяча нора, замаскований, наче засідка хижого звіра!Було страшно й… цікаво; зібравши всю свою рішучість, Наталочка ступила в пітьму. Це ж те місце, де Антип казав заховатися: два вузькі входи в стіні, один біля одного. Дівчинка кинулась у ближній хід і… Здається, кудись провалилася. Стіна була зліва, справа й позад неї. Колодязь, кам’яний колодязь. Вона вибрала не той вхід. І опинилася в колодязі. Тим часом мама з татом сиділи собі у машині, не підозрюючи, що на них насуваються тяжкі випробування.І тоді Машка показала свій норов: раптом ні з того ні з сього загуділа на всю долину. Батьки зайшли у форт, довго гукали Наталочку… з одного каземату почувся знайомий плач. Далі все закрутилося, як у калейдоскопі. Примчала машина швидкої допомоги, Наталочку видобули на білий світ – живу і майже неушкоджену, якщо не брати до уваги обдертих колін. ПЕРЕВІР СЕБЕ

Номер слайду 12

Битва під Берестечком

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Петро Сагайдачний

Номер слайду 17

Битва під Хотином

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Незакінчене речення. Патріот – це той, хто …

pptx
Додано
24 березня 2021
Переглядів
1586
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку