Презентація до уроку узагальненюючий урок з теми фазові преходи

Про матеріал
Презентація до уроку узагальнення з теми фазові переходи. Можна використовувати для наочності на уроці узагальнення
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підсумковий урок з теми фазові переходи

Номер слайду 2

У мене немає ніякого таланту, є лише наполегливість та допитливість. Альберт Ейнштейн

Номер слайду 3

Урок узагальнення та систематизації знань. Ціль: Закріпити та систематизувати знання, отримані при вивчені теплових процесів.

Номер слайду 4

Мозговий штурм «відкритий мікрофон»1. Що таке внутрішня енергія?2. Які способи зміни внутрішньої енергії?3. Які є види теплопередачі?4. Який вид теплопередачі відбувається у всіх агрегатних станах?5. Який вид теплопередачі не відбувається у твердому стані?6. Який вид теплопередачі не відбувається у вакуумі?7. Що лежить в основі вимірювання температури?8. Чи може ртуть бути у рідкому, твердому, та газоподібному стані?9. Чи однакова кількість теплоти йде на нагрівання 1 кг льоду і 1 кг води на 1°С

Номер слайду 5

10. Як називається процес переходу речовини з твердого стану в рідкий?11. Хто виготовив перший термометр?12. Чи змінюється температура тіла під час кристалізації?13. Чи температура плавлення дорівнює температурі кристалізації?14. Чи танутиме лід температура якого 0 °С у воді з температурою 0 °С ?15. Яка аномалія води при температурі від 0 °С до +4 °С 16. Чи випаровуються тверді тіла? Як називається цей процес?17. Від чого залежить швидкість випаровування рідини?18. Чому для виготовлення парфумів застосовують спирт а не воду?19. Чому їжа в скороварці вариться швидше?20. Які види конденсації води в природі?

Номер слайду 6

Аналізуємо діаграми

Номер слайду 7

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A} АВВССDDEEFFGGHназва процесу       формула       зміна температури       назва величин у формулі,       назва одиниць вимірювання величин у формулі,       назва агрегатного стану речовини        виділяється чи поглинається енергія в даному процесі.       

Номер слайду 8

Розв’язуємо задачі

Номер слайду 9

Конкурс відеороликів. Завдання представити відео в якому представлено фізичний процес, його пояснення з точки зору фізики, фізичний закон, який його описує. Також необхідно показати зв’язки іншими науками і актуальність запропонованного процесу.

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Обрати тему зі сторінки 100 розпочати підготовку до навчального проєкту. Повторити всі формули для обчислення кількості теплоти під час фазових переходів. Опрацювати пункти 1-5 стор 92-93. Відповісти на запитання 1-9 розділу для самопереірки стор. 96

Номер слайду 11

Враження від уроку

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 8 клас, Презентації
Додано
13 листопада 2023
Переглядів
239
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку