Презентація до уроку "Встановлення та видалення програмного забезпечення"

Про матеріал
Презентація до уроку в інклюзивному класі "Встановлення та видалення програмного забезпечення". Взаємодія вчителя та асистента
Зміст слайдів
Номер слайду 1

інформаційна система

Номер слайду 2

Встановлення та видалення програмного забезпечення. Ткачук Ю. П.

Номер слайду 3

Install.exe. Setup.exe

Номер слайду 4

Аліса в країні див. Read. Me. Drink Me. Eat Me

Номер слайду 5

Встановлення програмного забезпечення. Для встановлення ОС на комп'ютері потрібно виконати спеціальну операцію, яку називають інсталяцією операційної системи. Для інсталяції ОС необхідно мати оптичний диск або флеш-носій з інсталяційним пакетом - дистрибутивом (англ. distribute - розподіляти).

Номер слайду 6

Встановлення програмного забезпечення. Під час завантаження з такого диска або флеш-носія програма встановлення ОС запитає в користувача дозвіл на інсталяцію та на наступних кроках запропонує ввести ряд додаткових даних - диск, на який буде встановлено ОС, мову та набір регіональних стандартів тощо. Під час інсталяції відбувається розміщення складових ОС на вибраному диску, налагодження її взаємодії з апаратною складовою комп'ютера. Диск, на який установлено операційну систему, називають системним.

Номер слайду 7

Встановлення програмного забезпечення. Перед початком використання комп'ютерної програми має відбутися процес її узгодження з операційною системою. Цей процес також називають інсталяцією і відбувається відповідно до алгоритму, записаного у спеціальній програмі, наприклад, setup.exe, install.exe (для Windows) або INSTALL.sh чи файлів з розширенням deb (для Linux).

Номер слайду 8

Встановлення програмного забезпечення. Якщо інсталяція пройшла успішно, то команда для запуску програми буде включена для Windows - до меню Пуск (як правило, у розділ Усі програми) і до списку вже встановлених програм

Номер слайду 9

Видалення програмного забезпечення. Вилучення (деінсталяцію) програм потрібно здійснювати за допомогою системних чи спеціальних програмних засобів. Просте вилучення файлів не приводить до вилучення програми з реєстру встановленого програмного забезпечення.

Номер слайду 10

Практичне завдання. Завдання 1. Встановити програму. Знайдіть файл програми для встановлення в папці Учні / 9-Б на робочому столі. Встановити програму, слідуючи інструкції стосовно встановлення. Обрати шлях встановлення - диск С. Зачекати закінчення інсталяції програми.

Номер слайду 11

Практичне завдання. Завдання 2. Робота з програмою. Після встановлення відкрити програму. Детально розглянути інтерфейс програми. З’ясувати призначення та можливості програми.

Номер слайду 12

Практичне завдання. Завдання 3. Видалити програму. Виконати команду Пуск → Панель управління → Програми та компоненти. У новому вікні знайти встановлену програму. Натиснути на неї та клацнути кнопку «Видалити». Почекати закінчення процесу видалення програми.

Номер слайду 13

Практичне завдання. Зробіть висновок про результат роботи. Призначення програми?Який вид ліцензії?Що відбулося під час Інсталяції програми?Що відбулося під час Видалення програми?

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Записати визначення до термінів «інсталяція», «деінсталяція», «дефрагментація», «форматування» (до 4 балів). Скласти алгоритм «Як встановити та видалити програму на мобільному пристрої» (до 4 балів). Визначити, які програми встановлені на домашньому комп’ютері чи телефоні та до якого типу ПЗ вони відносяться (достатньо 8 програм) (до 4 балів).

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 9 клас, Презентації
Інкл
Додано
24 березня 2023
Переглядів
1876
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку