Презентація до уроку Яких правил безпеки необхідно дотримуватися в громадських місцях?

Про матеріал
Презентація до уроків «Здоров’я, безпека та добробут. 5 клас (інтегрований курс)» для закладів загальної середньої освіти (автори: Хитра З.М., Романенко О.А.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок № 23 Яких правил безпеки необхідно дотримуватися в громадських місцях?

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Поведінка з незнайомими людьми на вулиці: Тримайся подалі від незнайомих людей, які поводять себе не добре, уникай будь-яких розмов із ними. Намагайся не відповідати на грубість і нахабство тим же. Краще промовчати або зробити влучне зауваження про невихованість грубіяна. Не грайся на вулиці допізна. Ніколи не йди гуляти на вулицю, не повідомивши батьків чи інших близьких тобі людей про те, куди ти ідеш і з ким. Якщо ти загубив батьків у незнайомому місці, стій там, де ти загубився. Якщо ти не можеш їх знайти, звернись про допомогу до поліцейських чи інших дорослих. Якщо ти відчуваєш, що хтось переслідує тебе, намагайся скритися від нього, але не заходь у безлюдні місця. Ніколи не погоджуйся йти з незнайомими людьми до чужого під’їзду, підвалу або інших безлюдних місць. Намагайся не показувати на вулиці серед великої кількості людей свої дорогі речі (мобільний телефон, гроші, інші коштовності). Не приймай від незнайомих людей ласощі, подарунки. Якщо біля тебе зупиняється авто і незнайома людина звертається з якимось проханням, головне – не підходь надто близько до машини. Якщо запитання тобі здаються сумнівними, то ввічливо скажи незнайомцю, що ти поспішаєш; ні в якому разі не сідай до машини, що б тобі не пропонували.

Номер слайду 6

Поведінка з незнайомими людьми у під’їзді чи в ліфті: Перед тим, як увійти до ліфту, під’їзду, добре роздивись навколо. Не заходь у ліфт із незнайомими, краще почекай чи йди пішки. Якщо в ліфт сідає незнайома людина, то не повертайся до неї спиною, краще стежити за її діями. Якщо незнайомець увійшов до ліфта після тебе і ти боїшся їхати з ним, натисни кнопку «Стоп», і тоді двері кабіни не закриються. Якщо ти відчуваєш небезпеку під час руху ліфта, натисни кнопку «Виклик диспетчера» і розкажи диспетчеру ситуацію. Це відверне увагу незнайомця, а може, і зовсім злякає його. Якщо на тебе напали у ліфті чи у під’їзді, голосно кричи про допомогу, дряпайся, кусайся й іншими діями відбивайся від нападника.

Номер слайду 7

https://www.youtube.com/watch?v=ps67 Dbvj. Rcw. Безпечна поведінка з незнайомцями

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Безпека поведінки в натовпіhttps://www.youtube.com/watch?v=sk. AAb6fvwn. I

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Робота в зошиті-практикумі

Номер слайду 14

Робота в зошиті-практикумі

Номер слайду 15

ВИСНОВКИ Дотримуйся правил поведінки в громадських місцях. Намагайся уникати великих скупчень людей. У разі виникнення в натовпі паніки намагайся зберігати спокій і здатність швидко й правильно оцінити ситуацію. Піклуйся про свою безпеку!

Номер слайду 16

Дякуємо за увагу!Домашнє завдання: § 23

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кухтін Юлія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Хитра Зоя
Додано
28 січня 2023
Переглядів
1663
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку