Презентація до уроку з біології у 7 класі " Риби. Різноманітність риб"

Про матеріал
Мета : розкрити особливості зовнішньої будови хрящових риб у зв’язку з водним середовищем життя; розвивати вміння порівнювати біологічні об’єкти на прикладі кісткових та хрящових риб, готувати презентації, працювати з інтернет — ресурсами, складати невеликі розповіді англійською мовою, вміння себе проявити та впевненість у своїх силах; аналізувати та формулювати висновки; виховувати ціннісні орієнтації на збереження природи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кроссенс " Риби"

Номер слайду 2

Чорний квадрат

Номер слайду 3

Відповіді до тестів Відповіді: 1А, 2Г, 3В, 4А,Б, 5В, 6Б.

Номер слайду 4

Риби. Різноманітність риб. Хрящові риби Акули Скати

Номер слайду 5

Хрящові риби (630 видов) ряд Акули (250 видів) ряд Скати (350 видів) ряд Химери (30 видів) Виникли біля 300 млн. років тому Манта

Номер слайду 6

Зовнішня будова Ознаки: Форма – торпедоподібна або пласка; покрив – плакоїдна луска; рух – плавці парні та непарні; Парні плавці — у горизонтальній площині; Слиз; Рот з нижнього боку у вигляді поперечної щілини; Морда видовжена — рострум; Зяброві кришки відсутні; Скелет хрящовий. Відділи тіла: голова; тулуб; Хвіст.

Номер слайду 7

Відділи тіла голова; тулуб; хвіст 5 - 7 пар зябрових щілин

Номер слайду 8

Гетероцеркальний (нерівнолопатевий) хвіст

Номер слайду 9

Шкіра вкрита плакоїдною лускою (дентин, на поверхні є зубець) Шагренева шкіра

Номер слайду 10

Зуби галапагоської акули

Номер слайду 11

Зуби акул гомологічні плакоїдній лусці Кожен зуб зуб служить 8-10 днів

Номер слайду 12

яйцекладні, яйцеживородні, живородні, невелика кількість ікри Оселедцева живородна акула Яйцева капсула китової акули 60 х 40см

Номер слайду 13

Кросворд « Хрящові риби»

Номер слайду 14

Відповіді до тестів Відповіді: 1А, 2Г, 3В, 4А,Б, 5В, 6Б.

Номер слайду 15

Задумаємось… Уявіть собі, що ви відпочиваєте на теплому курорті Атлантичного океану. Вас запрошують на вечерю, де буде подаватися суп із плавців акули, так як м'ясо акул несмачне. Якою буде ваша реакція: А) ви із задоволенням приймаєте запрошення; Б) ви категорично відмовляєтесь. Мотивуєте ваші відповіді.

Номер слайду 16

Здоров’я і безпека Уявіть собі, що плаваєте в теплих водах Атлантичного океану і раптом чуєте крик: « Негайно до берега! Акула!» За якими ознаками люди на березі побачили акул? Що треба знати, коли їдете відпочивати у місця, де висока імовірність зустріти акул?

Номер слайду 17

Незакінчене речення - Урок важливий, тому, що... - Мені сподобалося... - Мені не сподобалося... - До уроку я знав..., на уроці я дізнався...

Номер слайду 18

Домашнє завдання Назва ряду Характерні особливості Представники Акули Скати Домашнє завдання 1. §17 ( від с. 71 ) - опрацювати, давати відповіді на запитання; 2. Скласти сенкани “ Акули”, “ Скати”

ppt
Додано
14 червня 2021
Переглядів
1272
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку